DOLAR 42,8044 0.17%
EURO 50,1756 -0.07%
ALTIN 5.971,320,28
BITCOIN 37705002.38222%
Samsun
11°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Kaz Tiridi
18 okunma

Kaz Tiridi

ABONE OL
Ekim 31, 2025 14:07
Kaz Tiridi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaz Tiridi için Malzemeler

  • 1 adet bütün kaz
  • 1 kg köy bulguru
  • Yufkası için:
  • 1 kg un
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı maya

Kaz Tiridi Nasıl Yapılır?

  • Kazın yağını ayırın ve tavada eritin.
  • Kazı bütün olarak düdüklüye alın ve üzerine su koyup 40 dakika pişirin. Bu aşamada tuz eklemeyi unutmayın.
  • Kaz piştikten sonra soğumasını bekleyin. Ardından kazın etlerini didikleyin ve suyunu süzgeçten geçirin.
  • Bulguru tencereye alıp üzerine sıcak kaz suyu döküp pişirin.
  • Un, su ve mayayı karıştırıp yufkaları açın. Yufkaları kaz yağı ile yağlayın ve üst üste koyup dört parça olacak şekilde kesin.
  • Pişen pilavı geniş bir tepsiye koyun. Üzerine didiklenen kaz etlerini koyun ve yanlarına yufkaları dizin. Afiyet olsun.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r