Ana SayfaKültürİyi ki Doğdun Mozart Konseri Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde

İyi ki Doğdun Mozart Konseri Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde

Samsun Devlet Opera ve Balesi, klasik müzik dehası Wolfgang Amadeus Mozart’ın 268. doğum gününü, özel bir konserle kutluyor. 09 Mayıs 2024 Perşembe akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek olan konserde, Mozart’ın flütlü dörtlü eserleri seslendirilecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi, klasik müziğin eşsiz bestecisi Wolfgang Amadeus Mozart’ın 268. doğum gününü, özel bir konserle kutlamaya hazırlanıyor. Bu özel etkinlik, 27 Ocak’ta bestecinin doğum gününde kutlanan etkinliğin devamı niteliğinde.

Mozart’ın 35 yıllık kısa yaşamı boyunca bestelediği senfoniler, operalar, konçertolar, oda müziği, koral müzik ve kilise müziği gibi 600’ün üzerinde eseri, klasik müzik dünyasının en önemli eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Samsun Devlet Opera ve Balesi, bu büyük bestecinin doğum gününü anmak ve eserlerini yeniden canlandırmak için bir araya geliyor.

Konser, 09 Mayıs 2024 Perşembe akşamı saat 20.00’de Aydın Gün Salonu’nda gerçekleşecek. Programda, Mozart’ın flütlü dörtlü eserleri yer alacak. Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin yetenekli orkestra sanatçıları, bu özel gecede sahne alacak ve dinleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacaklar.

Konser programı şu şekilde:

  • Flütlü Dörtlü Do majör, K.285b
  • Flütlü Dörtlü Re majör, K.285
  • Flütlü Dörtlü Sol majör, K.285a
  • Flütlü Dörtlü La majör, K.298

Konser biletleri, biletinial internet sitesi ve Samsun Devlet Opera ve Balesi gişelerinden temin edilebilir. Bu özel etkinliğe tüm klasik müzikseverler davetlidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img