Ana SayfaKültürAra Güler Müzesi'nde Kumkapı Balıkçıları Sergisi Açıldı

Ara Güler Müzesi’nde Kumkapı Balıkçıları Sergisi Açıldı

Sergi, Doğuş Grubu’nun destekleriyle Ara Güler Müzesi’nde 8 Mayıs – 27 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilir. Ara Güler’in 1952 tarihli “Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte” yazı dizisinden ilham alan sergi, Kumkapı’nın eski günlerine ışık tutuyor. Sanatseverler, Ara Güler’in objektifinden Kumkapı balıkçılarının dünyasına dokunuyor.

Ara Güler Müzesi, Kumkapı’nın eski günlerine dair özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Kumkapı Balıkçıları” adını taşıyan sergi, Ara Güler’in 21-27 Mayıs 1952 tarihleri arasında Jamanak gazetesinde yayımlanan “Kumkapı Ermeni Balıkçılarıyla Birlikte” yazı dizisinden esinleniyor. Bu özel sergi, sanatseverleri Ara Güler’in objektifinden Kumkapı’nın unutulmaz manzaralarına yolculuğa çıkarıyor.

Ara Güler’in arşivinden seçilmiş, daha önce sergilenmemiş fotoğraflar, efemera ve editoryal sürecini yansıtan kontakt baskılar sergide yer alıyor. Sergi, Kumkapı’nın bugün artık var olmayan Küçük Deniz Sokağı ve balıkçı barınağı gibi mekanlarına, burada çalışan insanların yaşamlarına ve bir dönemin yaşam tarzına ışık tutuyor.

1952 yılında yayımlanan bu yazı dizisi, Ara Güler’in foto muhabirliği alanında erken yaşta kendine sağlam bir yer edinmesini sağladı. Kumkapı’ya olan ilgisi yıllar boyunca devam eden Güler, mahalleyi ve orada yaşayan insanları pek çok kez ziyaret ederek belgeledi. Balıkçı reislerini, tayfaları ve merametçileri günlük hayatlarında fotoğraflayarak onları ölümsüzleştirdi.

Doğuş Grubu’nun destekleriyle hayata geçen Ara Güler Müzesi, Türkiye’deki kültür ve sanat alanında uzun soluklu birçok sosyal sorumluluk projesine ev sahipliği yapıyor. Bu iş birliğinin bir ürünü olarak “Kumkapı Balıkçıları” sergisi, 8 Mayıs – 27 Ekim 2024 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor. Sergi, pazartesi günleri hariç salı-cumartesi 10:00-18:00, pazar günleri ise 12:00-18:00 saatleri arasında Ara Güler Müzesi’nde görülebilir. Ayrıca, sergiyle aynı ismi taşıyan kitap da Ara Güler Müzesi dükkanında satın alınabilir.

Ara Güler Müzesi

Ara Güler Müzesi

Ara Güler Müzesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img