Ana SayfaGündemSASKİ’den Büyük Dere Temizliği

SASKİ’den Büyük Dere Temizliği

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, yağmur sularını denize tahliye eden kanal ve dere yataklarının temizlenmesine büyük önem veriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, merkez ilçelerdeki 37 dereden 6’sını tonlarca metreküp teressübâttan arındırdı. 2024 yılının ilk 5 ayında yapılan bu çalışmalar kapsamında, 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirildi. Bu çalışmaları yakından takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, dere temizliği ile halk sağlığını tehdit eden unsurların ortadan kaldırılmasının ve dere bölgelerinin güzelleştirilmesinin nihai hedefleri olduğunu belirtti.

Şehirde Temiz ve Güvenli Altyapı

SASKİ Genel Müdürlüğü, Samsun genelinde su ve kanalizasyon altyapısını iyileştirme çalışmalarını sürdürmektedir. Özellikle yağmur sularının oluşturabileceği sel baskınlarını önlemek amacıyla dere yataklarını temizleyerek ve ıslah ederek şehre hizmet vermeye devam ediyor. İlkadım, Canik, Tekkeköy ve Atakum ilçelerindeki dere temizliği çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

SASKİ

Detaylı Dere Temizliği ve Islah Çalışmaları

Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde, taşkın riski taşıyan 37 dere tespit edildi ve temizlenmesi için ekipler görevlendirildi. Bu kapsamda 3 operatör ve 4 kamyondan oluşan ekipler, yılın ilk 5 ayında 5 bin 250 metre uzunluğunda dere temizliği gerçekleştirdi. İş makineleriyle çıkarılan alüvyon, çakıl ve kum gibi malzemeler, ruhsatlı depolama alanlarında bertaraf edildi. SASKİ, kalan 31 dereyi de yılsonuna kadar programlı bir şekilde temizlemeyi planlıyor.

Başkan Doğan: Sağlıklı Şehirler, Güçlü Altyapı ile Mümkün

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, sağlıklı şehirlerin güçlü altyapılar üzerine inşa edildiğini vurguladı. İçme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının iyileştirilmesinin yanı sıra dere ıslah çalışmalarının da büyük önem taşıdığını belirten Doğan, dere yataklarının temizlenmesiyle çevre ve insan sağlığına yönelik tehditlerin ortadan kaldırıldığını ifade etti. Başkan Doğan, “Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için yerleşim alanlarına yakın dereleri sürekli temiz tutmak ve suyun verimli şekilde akmasını sağlamak zorundayız” dedi.

Yaşanabilir Çevre İçin Sürekli Çalışmalar

SASKİ ekipleri, Tekkeköy ilçesinde Azot Kanalı, OSB Kanalı ve Hıdırellez Deresi ile Atakum ilçesinde Enes Deresi, Kamaz Deresi ve Değirmen Deresi’ni temizledi. Gürcüler Mevkii’nden itibaren 2500 metre uzunluğundaki Değirmen Deresi ağaç ve çalılıklardan arındırıldı ve V kanal ve çevre düzenlemesi yapılarak Sazak Deresi’ne bağlandı. Hamzalı Deresi, Elmalı Deresi ve Sazak Deresi’ndeki çalışmalar devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img