Ana SayfaYaşamSamsun'da Ağaç Köklerinden Yapılan At Heykeli İlgi Görüyor

Samsun’da Ağaç Köklerinden Yapılan At Heykeli İlgi Görüyor

Samsun Kültür Yolu Festivali’nde, Yüksel Korkmaz’ın ağaç köklerinden yaptığı gerçek boyutlardaki at heykeli büyük ilgi topluyor.

Sanat Sokağı’nda Ahşap Sanatı

Samsun Kültür Yolu Festivali, şehrin dört bir yanında sanatseverlerle buluşuyor. Tütün İskelesi Kurtuluş Yolu üzerinde kurulan sanat sokağında, birçok usta yeteneklerini sergiliyor. Ahşap ustası Yüksel Korkmaz, ağaç köklerinden yaptığı gerçek boyutlardaki at heykeliyle festivalin en dikkat çeken isimlerinden biri oldu.

at heykeli (1)Gerçek Boyutlarda At Heykeli

Yüksel Korkmaz, çocukluğundan beri ahşapla uğraşıyor ve bu deneyimini sanat eserlerine yansıtıyor. “Ben keresteci, ahşap ustasıyım. Atölyemin bir köşesinde hobi olarak başladığım ağaç gövdelerinden sanat eserleri yapmak, zamanla bir iş haline geldi. Özellikle at heykelleri ilgimi çekiyor. Bu at heykeli, ardıç ağacından yapılmış ve gerçek atın anatomisine uygun şekilde tasarlandı. Birkaç aylık yoğun çalışma gerektiren bu eser, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor” dedi.

at heykeli (10)Yerel ve Uluslararası Sergi Hedefleri

Korkmaz, Türkiye genelinde ve yurt dışında sergiler açmayı hedefliyor. “Halkın ilgisi bizi çok memnun ediyor. Ahşap sevgisi bende çocuk yaştan beri var ve bu sevgiyi sanata dönüştürmek istiyorum. At heykelleri, kovboy şapkaları ve ahşap gözlükler gibi eserler yapıyorum. Doğadan topladığım malzemelerle, özellikle ağaçlara fazla müdahale etmeden çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

at heykeli (3)Festivalde Yoğun İlgi

Samsunlu olan Korkmaz, festival süresince Kurtuluş Yolu Sergi Alanı’nda eserlerini sergilemeye devam ediyor. “Hakikaten insanların yaptığım eserlere ciddi anlamda ilgisi var” diyen Korkmaz, festivalin kendisi gibi birçok ustaya yeteneklerini sergileme fırsatı sunduğunu belirtti.

at heykeli (5)Sanat ve Kültür Buluşması

Samsun Kültür Yolu Festivali, şehrin dört bir yanındaki etkinliklerle sanatseverlere keyifli anlar yaşatıyor. Festival kapsamında birçok usta, geleneksel sanatlarını modern dokunuşlarla buluşturup ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

at heykeli (6) at heykeli 7 at heykeli 8 at heykeli 12 at heykeli 2 at heykeli 4

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img