Ana SayfaGündemSamsun'da 4 Ay Süreyle Ormanlık Alanlara Giriş Yasağı

Samsun’da 4 Ay Süreyle Ormanlık Alanlara Giriş Yasağı

Samsun’da aşırı sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarını önlemek için 10 Haziran – 31 Ekim arası ormanlık alanlara giriş yasaklandı.

Ormanlık Alanlara Girişler Yasaklandı

Samsun Valiliği, aşırı sıcaklıkların neden olabileceği orman yangınlarına karşı önlem almak amacıyla 4 aylık bir yasak kararı aldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ilgili birimlere talimatlar gönderilerek yasak duyuruldu.

Yasak Tarihleri ve Kapsamı

Valilik açıklamasına göre, 10 Haziran 2024’ten 31 Ekim 2024’e kadar Samsun il sınırları içindeki tüm ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Bu süre boyunca orman çevresinde veya içinde mola vermek, piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak, ayrıca ATV, UTV ve motosiklet kullanmak yasak kapsamına alındı.

Anız Yakma Yasağı

Orman Yasası’nın 31 ve 32’nci maddeleri gereğince, orman içi ve çevresinde anız yakmak, bağ bahçe temizliği amacıyla dalların ve bitki örtüsünün yakılması da yasaklandı. Belediyeler ve ilgili kurumlar, orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler konusunda uyarıldı.

samsun 1 samsun (2)Meteorolojiden Yüksek Sıcaklık Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Samsun Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Orta Karadeniz’de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağına dair uyarıda bulundu. Özellikle Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinde, iç kesimlerde sıcaklıkların 8-12 derece, kıyı kesimlerde ise 4-8 derece artacağı belirtildi.

samsun (3)Beklenen Sıcaklıklar

Bölgedeki il merkezlerinde beklenen en yüksek sıcaklıklar şöyle:

  • Samsun: 28-30°C
  • Sinop: 27-30°C
  • Ordu: 27-28°C
  • Kastamonu: 32-36°C
  • Çorum: 33-36°C
  • Amasya: 36-40°C
  • Tokat: 34-36°C

Vatandaşlara Önemli Uyarılar

Valilik, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, günün en sıcak saatleri olan 11:00 – 16:00 arasında dışarıda bulunmamaları gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img