Ana SayfaGündem3 Milyar TL'lik Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

3 Milyar TL’lik Dolandırıcılık Çetesi Çökertildi

İçişleri Bakanlığı’nın SİBERGÖZ-44 operasyonunda, İstanbul ve Kocaeli merkezli dolandırıcılık çetesine darbe vuruldu, 107 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Kocaeli merkezli 14 ilde gerçekleştirilen büyük bir operasyonun detaylarını kamuoyu ile paylaştı. SİBERGÖZ-44 adı verilen bu operasyonda, 45 paravan şirket kurarak 3 milyar TL’lik para hareketliliği tespit edilen dolandırıcılık çetesi çökertildi.

14 İlde Eş Zamanlı Operasyon

İstanbul ve Kocaeli merkezli bu operasyon, Ankara, Aydın, Gaziantep, Düzce, İzmir, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Trabzon, Ağrı, Balıkesir ve Eskişehir olmak üzere toplam 14 ilde gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında 107 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul’da Yapılan Operasyonlar

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalarda, bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık ve suç örgütü kurma suçlarından 96 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin, sosyal medya platformları üzerinden “Forex Yatırım, Yüksek Kazanç” vaatleriyle insanları kandırarak, yaklaşık 5 milyon TL haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Kocaeli’de Yakalanan Dolandırıcılar

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda ise “Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Malvarlığı Değerlerinin Aklanması” suçlarından 11 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin, bir e-ticaret sitesi üzerinden sahte ilanlar vererek 12 kişiden haksız kazanç sağladıkları ortaya çıktı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyonlar sırasında ele geçirilenler arasında 4 adet ruhsatsız tabanca, büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ile çok sayıda dijital materyal yer alıyor. Bu başarı dolayısıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda görev alan polisleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu’nu (MASAK) tebrik etti.

Kararlılıkla Devam Eden Mücadele

Bakan Yerlikaya, siber suçlarla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı. Siber devriyeler 7/24 görev başında olup, siber suçluların ensesinde olmaya devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img