Ana SayfaGündemSamsun Kültür Yolu Festivali Coşkusuyla Başladı

Samsun Kültür Yolu Festivali Coşkusuyla Başladı

Samsun Kültür Yolu Festivali, konserler, sergiler ve atölyelerle dolu programıyla başladı. Festival, 600’den fazla etkinlikle devam ediyor.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı Samsun oldu. Festivalin açılış günü Samsun’da büyük bir ilgiyle karşılandı.

Samsun Kültür Yolu Festivali

Festivalin Açılışı ve Etkinlikler

Adana, Şanlıurfa ve Bursa’dan sonra Samsun, 08-16 Haziran 2024 tarihleri arasında Türkiye Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Samsun’da 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, atölyeler, söyleşiler ve gastronomi deneyimleri gibi 600’den fazla etkinlik düzenleniyor.

“Şahmeran”ın Dünya Prömiyeri

Festivalin açılış akşamında Samsun Atatürk Kültür Merkezi’nde “Şahmeran”ın dünya prömiyeri gerçekleştirildi. Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen bu eser, antik mitolojinin mistik dünyasında yaşayan Şahmeran’ın efsanesini opera sahnesine taşıdı.

Şehrin Her Yerinde Sergiler

Samsun Müzesi’nde Refik Anadol’un “Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları” sergisi, “Besmele-i Şerif Hat Sergisi”, “Karakalem Sergisi” ve “1919 Samsun” sergileri ziyaretçileri bekliyor. Ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi, Samsun Kent Müzesi ve diğer birçok noktada çeşitli sergiler sanatseverlerle buluşuyor.

Samsun Kültür Yolu Festivali

Yapay Zekâ ile Sanat

Cumhuriyet Meydanı’nda, festival rotasındaki şehirlerin ikonik yapılarının ve Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı “Atatürk Kültür Yolunda” adlı eser, yapay zekâ algoritması kullanılarak ziyaretçilere sunuluyor.

Konserler ve Müzik Etkinlikleri

Saathane Meydanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi ve Samsun Müzesi Konferans Salonu gibi mekanlarda düzenlenen konserlerle Samsun, müzik dolu saatler yaşıyor.

Atölye Çalışmaları

Festival kapsamında gerçekleşen atölye çalışmaları büyük ilgi gördü. Cam şekillendirme, kilim dokuma, mozaik, seramik, ebru ve daha birçok geleneksel el sanatı atölyesi katılımcıları bekliyor.

Samsun Kültür Yolu Festivali

Fotoğraf Maratonu

Samsun Fotoğrafçılar Maratonu, amatör ve profesyonel fotoğrafçıları bir araya getiriyor. Katılımcılar, festival süresince Samsun’un en güzel fotoğraflarını çekerek yarışmaya katılıyor.

Filistin’e Saygı Duruşu

Festivalde, Filistin mücadelesine vurgu yapan Naci El-Ali’nin “Hanzala” sergisi ve Filistin Direniş Sineması gösterimleri gibi özel etkinlikler de yer alıyor.

Çocuklar İçin Eğlence

Doğupark’ta kurulan “Çocuk Köyü”, çizgi film karakterlerinin sahne gösterileri, atölye çalışmaları ve oyun alanları ile çocuklara eğlenceli anlar sunuyor.

Söyleşiler ve Paneller

Festival boyunca çeşitli söyleşi ve paneller de düzenleniyor. Beyhan Budak, Ahmad Saleh, Amira Süleyman ve Aydın Mehdiyev gibi isimler katılımcılarla buluşuyor.

Renkli Etkinlikler

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü, Samsun Büyükşehir Sanat Merkezi ve Gazi Müzesi gibi mekanlarda çeşitli etkinlikler ve gösterimler gerçekleştiriliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img