Ana SayfaGündemAtakumlu Miniklerden Çevre Bilinci Etkinliği

Atakumlu Miniklerden Çevre Bilinci Etkinliği

Atakum Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte çocuklar çevre bilinci kazanırken eğlenceli anlar yaşadı ve ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu.

Atakum Belediyesi’nin “Köyümü Seviyorum, Çevremi Koruyorum” etkinliği, çocuklarda çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Çevre Bilinci
ATAKUM BELEDİYESİ KIRSAL HİZMETLER MÜDÜRÜ EYLEM OKTAY AKTAŞ

Çocuklarda Çevre Bilinci Oluşturma

Atakum Belediyesi, ‘Dünya Çevre Haftası’ kapsamında düzenlediği etkinlikte çocuklara çevre bilinci kazandırmayı hedefledi. Özören Mahallesi’nde gerçekleştirilen programda, çocuk tiyatrosu ve resim boyama etkinlikleri ile eğlenceli anlar yaşandı.

Çevre Bilinci

Atık Adası Tiyatrosu Büyük İlgi Gördü

Program, çocuklara çevre bilinci aşılamayı amaçlayan ‘Atık Adası’ tiyatro gösterisi ile başladı. Usta Tiyatro Sanatçısı Osman Doğan’ın yazıp yönettiği ve Samsunlu tiyatrocuların rol aldığı gösteri, çocuklar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Gösteri sonrası, çocuklar eğlenceli oyunlar oynayarak çevreyi koruma konusunda önemli bilgiler edindiler.

Çevre Bilinci

Tohum Topları Doğayla Buluştu

Etkinlikte çocuklar, eğitmenler eşliğinde resim boyama ve maske yapma etkinliklerine katıldılar. Doğa Güzelleştirme Merkezi’nin Kurucusu Emekli Öğretmen Recep Öztürk rehberliğinde gerçekleşen ‘Tohum Nasıl Dikilir’ etkinliği ile çocuklar, TEMA Vakfı’nın hediye ettiği ağaç tohumlarını doğayla buluşturdu. Ayrıca, ‘Babalar Günü’ne özel ağaçlandırma alanı da oluşturuldu.

Çevre Bilinci

Çocuklarımıza Doğa Bilinci Aşılıyoruz

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş, çocuklara doğa bilinci aşılamanın önemine vurgu yaparak, “Çocuklarımızın beton değil, daha çok ağaç ve yeşil alan görmesini istiyoruz. Yanlış ilaçlama ve gübreleme, toprak ve içme sularımızı zehirler. Bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz.” dedi.

Atatürk’ün Adıyla Yaşayacak Projeler

Doğa projeleriyle tanınan Emekli Öğretmen Recep Öztürk, “35 yıl önce kurduğum Doğa Güzelleştirme Merkezi ile 400 bin fidanı toprakla buluşturduk. Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100. yılı anısına kurduğumuz ‘100. Yıl Atatürk Botanik Orman Parkı’nda çocukları projelere davet edeceğiz ve fidanların nasıl hayat bulduğunu göstereceğiz.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img