Ana SayfaYaşamSamsun Kent Müzesi Ziyarete Açıldı

Samsun Kent Müzesi Ziyarete Açıldı

Sel sonrası 9 ay kapalı kalan Samsun Kent Müzesi, yenilenen yüzüyle ziyaretçilere kapılarını açtı. Detaylar haberimizde.

Samsun’un en önemli kültürel miraslarından biri olan Samsun Kent Müzesi, 9 aylık aranın ardından kapılarını tekrar açtı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzelerin şehrin kimliği açısından büyük değer taşıdığını belirtti.

Samsun Kent Müzesi

Sel Sonrası Yeniden Açılış

Eylül 2023’te yaşanan sel felaketi nedeniyle kapatılan Samsun Kent Müzesi, Başkan Halit Doğan’ın talimatıyla hızla tamamlanan çalışmalar sonucunda yeniden açıldı. Uzun süredir müzenin açılmasını bekleyen vatandaşlar ve öğrenciler, müzeye büyük ilgi gösteriyor. Müze, her gün 08.30-16.45 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Samsun Kent Müzesi

Avrupa’nın En Prestijli Müzelerinden Biri

2013 yılında kurulan Samsun Kent Müzesi, şehrin tarihi, coğrafyası, kültürü, sosyal yaşamı, ekonomisi, turizmi, sanat tarihi, mimarisi ve yemek kültürü gibi konularda kapsamlı bilgi sunuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a gelişi ve Kurtuluş Savaşı süreci de müzede anlatılıyor. 2013 yılında Tarihi Kentler Birliği tarafından ‘Proje Özel Ödülü’ne layık görülen müze, 2015 yılında İtalya’nın Bressia kentinde düzenlenen ‘XX. Luigi Micheletti Award Müze Yarışması’nda finale kalarak Avrupa’nın en prestijli 6 müzesinden biri seçildi.

Başkan Doğan’dan Açıklama

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, müzenin yeniden açılışını şu sözlerle duyurdu: “Kent Müzesi geçen yıl Eylül ayında sel afeti sonrası ziyarete kapatılmıştı. Göreve gelir gelmez çalışmaları hızlandırarak, Kent Müzemizi ziyaretçilerimize açtık. Kent Müzesi şehrimiz için önemli. Hem tarihimize hem kültürümüze ışık tutuyor. Şehirler kimlikleriyle yaşar. Bizler bu bilinçle şehrimizin tarihi, kültürel zenginliklerinin bilinciyle hareket ediyoruz. Şehir hafızamızın ışığında Samsun’umuzu daha ileri taşıma gayesiyle hareket ediyoruz. Samsun’umuzdan, çevre illerimizden, ülkemizin dört bir tarafından şehrimize gelen vatandaşlarımızın Samsun’umuzu tanımaları noktasında da müzelerimizin önemi büyük. Hemşerilerimizin kent müzesine ilgisi çok yüksek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img