Ana SayfaGündemİstanbul Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

İstanbul Kurban Bayramı Hazırlıkları Tamamlandı

İBB, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. 5 modern tesiste kurban kesim hizmeti verilecek, toplu ulaşım ücretsiz olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kurban Bayramı’na yaklaşırken tüm birimleriyle yoğun bir çalışma içerisine girdi. Bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak bayram süresince İstanbulluların huzurlu bir bayram geçirmesi için İBB ekipleri 7/24 görev yapacak.

Kurban Bayramı

Modern Tesislerde Kurban Kesim Hizmeti

İBB, Avrupa Yakası’nda 2, Anadolu Yakası’nda 3 olmak üzere toplam 5 modern tesiste kurban kesim hizmeti sunacak. Modern barınma ve kesimhanelerde en son teknolojiler kullanılacak. Tesislerde vatandaşlara ücretsiz 240 bin hijyenik kurban poşeti dağıtılacak.

Kurban Mobil Uygulaması

İBB tarafından geliştirilen Kurban Mobil Uygulaması ile vatandaşlar kurban satış ve kesim yerlerini kolayca bulabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerinden alınan hayvan küpe kayıtları ile kurbanlık hayvanların kontrolleri yapılabilecek. Uygulama IOS ve Android marketlerden ücretsiz indirilebilir.

Kurban Bayramı

Boğa Yakalama Timleri Görevde

Kurban Bayramı süresince kaçan kurbanlık hayvanlar için Boğa Yakalama Timleri hazır olacak. İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine kaçan hayvanları yakalayıp sahiplerine teslim edecek. Zabıta ekipleri de kesim alanlarında 24 saat denetim yapacak.

Hijyen ve Temizlik Önlemleri

İBB ekipleri, kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi ile birlikte karasinek mücadelesi ve temizlik çalışmalarına başladı. Bayram süresince mekanik süpürme, yıkama ve elle temizlik çalışmaları aralıksız devam edecek. Şehir genelinde temizlik çalışmaları için 1.100 elle süpürme personeli ve 100 araç görev yapacak.

Toplu Ulaşım Ücretsiz

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran arasında İBB’ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları, gerekli durumlarda ek seferler düzenleyecek. İBB Deniz Taksileri 7/24 hizmet vermeye devam edecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img