Ana SayfaGündemMahzen-50 Operasyonlarında 2 Suç Örgütü Çökertildi

Mahzen-50 Operasyonlarında 2 Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen-50” operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda 39 şüpheli yakalandı.

2 Suç Örgütü Çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Mahzen-50” adı verilen operasyonlar kapsamında, 6 ilde gerçekleştirilen baskınlarda 2 organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 39 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Operasyonun Ayrıntıları

Çorum ve Sinop’ta düzenlenen operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde ve yerel Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla gerçekleştirildi. Çorum’da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız liderliğindeki, Sinop’ta ise Mustafa Demir liderliğindeki suç örgütleri hedef alındı.

Çorum’da 25 Şüpheli Yakalandı

Çorum merkezli operasyonda, İstanbul, Ankara, Amasya ve Çanakkale’de düzenlenen baskınlarda 7258 sayılı kanuna muhalefet, kumar oynatma, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan elde edilen malvarlığı değerlerini aklama suçlarından 25 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 21’i tutuklandı, 4’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, MASAK ile yapılan ortak çalışmalar sonucu şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

Sinop’ta 14 Şüpheli Yakalandı

Sinop’ta düzenlenen operasyonda ise tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarından 14 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden 6’sı tutuklandı, 2’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Operasyonlarda 448 milyon lira değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon lira değerinde 347 borç senedi, 4 milyon lira değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve altın ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında 124 milyon lira değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

ali-yerlikaya-Yerlikaya: “Suç Örgütlerine Göz Açtırmayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız” ifadelerini kullandı. Yerlikaya, operasyonlarda ele geçen mal varlıklarının önemine dikkat çekerek, suçla mücadelede kararlılık mesajı verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img