Ana SayfaEkonomiKurban Bayramı Tatili Seyahat Hareketliliğini Artırdı: İşte Detaylar...

Kurban Bayramı Tatili Seyahat Hareketliliğini Artırdı: İşte Detaylar…

Kurban Bayramı tatili yaklaştıkça, otobüs ve uçak bilet satışlarında artış yaşanıyor. İşte, 14-23 Haziran tarihleri arasındaki seyahat verileri ve en çok tercih edilen iller…

Seyahat Hareketliliği Artıyor

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, 14-23 Haziran tarihleri arasındaki otobüs ve uçak bilet satışlarındaki artış dikkat çekiyor. Biletbayisi.com’un verilerine göre, seyahat hareketliliği özellikle otobüs biletlerinde yüzde 70’e varan bir artışla kendini gösteriyor.

En Çok Tercih Edilen İller

Otobüs biletlerinde en çok tercih edilen güzergahlar arasında Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya rotaları öne çıkıyor. Önceki sezonlara göre bu güzergahlardaki bilet satışlarında önemli bir artış yaşanıyor. Ayrıca, araç kiralama taleplerinde de yüzde 40’lık bir artış görülürken, bu kiralamaların yüzde 85’i havaalanlarından gerçekleştiriliyor.

kurban bayramı tatilUçak Bilet Satışlarında Büyük Artış

Bayram tatili için hava yolunu tercih edenlerde de ciddi bir artış var. Yurt içi uçak bilet satışları önceki yıllara göre yüzde 210 oranında artış gösteriyor. İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı en çok tercih edilen havaalanları olurken, İzmir, Antalya ve Muğla en popüler varış noktaları arasında bulunuyor.

Yurt İçi ve Yurt Dışı Tercihler

Yurt dışında Paris, Roma, Barcelona ve Dubai gibi şehirler bayram tatili için tercih edilen destinasyonlar arasında yer alırken, yurt içinde Bodrum, Çeşme, Kapadokya ve Kaş öne çıkıyor.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, otobüs ve uçak bilet satışlarının daha da artması bekleniyor. Tatil için plan yapanlar, seyahatlerini önceden planlamakta fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img