Ana SayfaDünyaEski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko Rusya’da Arananlar Listesinde

Eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko Rusya’da Arananlar Listesinde

Rusya İçişleri Bakanlığı, eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko’yu suç maddesi kapsamında arananlar listesine ekledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı, eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko‘yu “arananlar listesi”ne ekledi. Bu gelişme, Rus haber ajansı TASS tarafından duyuruldu.

1598192617480 fhfghfhTimoşenko Arananlar Listesinde

Rusya İçişleri Bakanlığı, Yuliya Timoşenko’yu bir suç maddesi kapsamında arananlar listesine dahil ettiğini açıkladı. Bakanlığın arama veri tabanından alınan bilgilere göre, “Timoşenko Yulia Vladimirovna, Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca aranıyor” denildi. Ancak, aramanın hangi madde uyarınca yapıldığı henüz belirtilmedi.

952806 38257902Yuliya Timoşenko’nun Siyasi Kariyeri

Yuliya Timoşenko, Şubat-Eylül 2005 ve 2007 sonundan Mart 2010’a kadar Ukrayna başbakanı olarak görev yapmıştı. Timoşenko, Ukrayna’nın önemli siyasi figürlerinden biri olup, Batı yanlısı politikalarıyla tanınıyor.

1200x675 cmsv2 d9d2bcf6 f731 56cRusya-Ukrayna Gerilimi ve Timoşenko

Rusya ve Ukrayna arasındaki siyasi ve askeri gerilimler, Timoşenko’nun Rusya tarafından arananlar listesine eklenmesiyle yeni bir boyut kazandı. Timoşenko’nun arananlar listesine dahil edilmesi, iki ülke arasındaki mevcut tansiyonu daha da artırabilir.

TASS Haber Ajansının Raporu

Rus haber ajansı TASS, Timoşenko’nun arananlar listesine eklenmesini detaylandıran bir haber yayımladı. Haberde, Rusya İçişleri Bakanlığı’nın arama veri tabanındaki bilgilere yer verildi. Ancak, suçlamaların detayları hakkında bilgi verilmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img