Ana SayfaEkonomiMehmet Şimşek Açıkladı: Kamu Harcamalarına Yapay Zeka Takibi Geliyor

Mehmet Şimşek Açıkladı: Kamu Harcamalarına Yapay Zeka Takibi Geliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamu harcamalarında verimlilik ve tasarruf sağlamak için yapay zeka destekli takip sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni somut bir projeyle destekleyeceklerini belirtti. Şimşek, “Erken uyarı sistemiyle kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlamak amacıyla Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

cumhurbaşkanlığı genelgesi,Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi

Şimşek, kamu harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kaynakların etkili kullanımı için alınan tedbirlerin önemini vurguladı. Milli Güvenlik Kurulu’nun son toplantısında yapay zeka konusunun ele alındığını belirten Şimşek, Türkiye’nin bu alanda ileri kabiliyetler geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Verimlilik ve Hizmet Kalitesi Artacak

Bakan Şimşek, muhasebe hizmetlerinin modern bilişim teknolojileri kullanılarak merkezden yürütülmesinin iş süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Teknoloji ile kamuyu küçültürken hizmet kalitesinden ödün verilmeyeceğini vurgulayan Şimşek, bakanlık kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve gereksiz harcamaların önleneceğini ifade etti.

yapay_zekaYapay Zeka Destekli Proje

Tasarruf Tedbirleri Genelgesi çerçevesinde, bakanlığın Muhasebat ve Bilgi Teknolojileri genel müdürlükleri önemli bir projeye imza atıyor. Şimşek, “Erken uyarı sistemiyle kamu harcamalarında verimlilik, kalite, hız ve tasarruf sağlamak amacıyla Yapay Zeka Destekli Muhasebe ve İleri Analitik Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi. Bu projeyle, verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek ve kamu harcamalarında verimlilik artırılacak.

Projenin Detayları

Proje, Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilişim Sistemi kapsamında yürütülecek. TÜBİTAK BİLGEM’in teknoloji paydaşı olduğu proje, muhasebe, ödeme, emanet, tahsilat, mali istatistik, harcama, maaş ve taşınır gibi platformlarda yapay zeka yöntemlerini kullanacak. İki ay içinde ön hazırlık çalışmalarının tamamlanması ve 12 ay içinde yapay zeka destekli harcama ve ödemelerin başlaması hedefleniyor.

yapay zekaEkonomiye Katma Değer Sağlayacak

Şimşek, yapay zeka projesinin ülkemizin kamu harcamalarına büyük değer kazandıracağını belirtti. Bu proje, Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni somut bir projeyle destekleyerek, ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak. Yapay zeka, harcama alışkanlıklarını analiz ederek tasarruf fırsatlarını belirleyecek ve kurumlara harcama önerileri sunacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img