Ana SayfaEkonomiEmeklilere Kurban Bayramı Öncesi Üç Ödeme Müjdesi

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Üç Ödeme Müjdesi

Emeklilere Kurban Bayramı öncesi ikramiye, erken maaş ödemesi ve Temmuz zammı müjdesi! Ayrıntılar için tıklayın.

Emeklilere Kurban Bayramı Öncesi Üç Ödeme Müjdesi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini Haziran ve Temmuz aylarında önemli ödemeler bekliyor. Kurban Bayramı öncesi emeklilere bayram ikramiyesi, erken maaş ödemesi ve Temmuz zammı yapılacak. İşte detaylar…

emekliler maaşBayram İkramiyeleri ve Erken Maaş Ödemesi

Bu yıl Kurban Bayramı 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Emekliler, bayram ikramiyelerini 15 Haziran’a kadar alacak. Emekliler dosya başına 3 bin lira ikramiye alırken, dul ve yetim aylığı alanlar da oranlarına göre bayram ikramiyesi alacak.

Örneğin:

  • %75 ölüm aylığı alanlar 2 bin 250 lira,
  • %50 ölüm aylığı alanlar bin 500 lira,
  • %25 ölüm aylığı alanlar 750 lira ikramiye alacak.

Haziran Ayında İki Ödeme

Emekliler, 10-14 Haziran tarihleri arasında bayram ikramiyesi ile birlikte erken maaş ödemesi de alacak. Bu dönemde ilk aylığını alan emekliler, peşin maaş, maaş farkı ve bayram ikramiyesi ile toplamda 18 bin 333 lira ödeme alabilecek.

Promosyon Ödemeleri

Emeklilik başvurusu yaparak maaş bağlanan emekliler, bankalarını seçerken promosyon ödemelerinden de yararlanabilecek. Kamu bankaları 8-12 bin lira, özel bankalar ise 18 bin liraya kadar promosyon ödemesi yapıyor.

Örneğin, 10 bin lira maaş bağlanan bir emekli, bankasına göre en az 8 bin, en fazla 13 bin lira promosyon alabilecek. Haziran ayında maaş bağlanan bir emekliye toplamda en az 26 bin 333 lira ödeme yapılacak.

emekliTemmuz Zam Oranları

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök maaşlarına ilk 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak. TÜİK verilerine göre ilk 6 aylık enflasyon oranı %25.46 olarak tahmin ediliyor.

  • SSK ve Bağ-Kur Emeklileri: %25.46 zam alacak.
  • Kamu İşçileri: %10 zam ve %14.05 enflasyon farkı ile toplam %25.46 zam alacak.
  • Memur ve Memur Emeklileri: %10 zam ve %9.1 enflasyon farkı ile toplam %20.01 zam alacak.

Asgari Ücret ve Ekonomik Destek Ödemeleri

Memur maaşlarındaki artış, 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı, engelli aylığı gibi sosyal destek ödemelerine de yansıyacak. En düşük memur maaşı 32 bin 860 liradan 39 bin 435 liraya, memur emekli maaşı ise 14 bin 741 liradan 17 bin 691 liraya çıkacak.

Ayrıca, sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşların aylığı 3 bin 504 liradan 4 bin 206 liraya, bakıma muhtaç yaşlılar ve engellilere verilen evde bakım desteği 7 bin 608 liradan 9 bin 131 liraya yükselecek.

chp mitingCHP’den Emek Mitingi Hazırlığı

CHP, Haziran sonunda “Emek Mitingi” düzenlemeye hazırlanıyor. Miting, asgari ücretlinin ara zam talebini duyurmak ve hükümet üzerinde toplumsal baskı oluşturmak amacıyla yapılacak. Mitingin, asgari ücretli nüfusun yoğun olduğu Kocaeli veya Bursa gibi işçi kentlerinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

emeklilere mitingBakan Işıkhan: “Ara Zam Gündemimizde Yok”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı içerisinde herhangi bir ara zam planlanmadığını belirtti. CHP Lideri Özgür Özel ise yüksek enflasyon ortamında asgari ücretin en az üç ayda bir güncellenmesi gerektiğini savundu.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerini Haziran ve Temmuz aylarında önemli ödemeler bekliyor. Kurban Bayramı öncesi ikramiye, erken maaş ödemesi ve Temmuz zammı ile emekliler rahat bir nefes alacak. CHP’nin düzenleyeceği “Emek Mitingi” ile asgari ücretlilerin talepleri daha güçlü bir şekilde dile getirilecek.

bakan ışıkhan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img