Ana SayfaGündemÖzer Uçuran Çiller Vefat Etti

Özer Uçuran Çiller Vefat Etti

Tansu Çiller’in eşi Özer Uçuran Çiller, kalp krizi sonucu Yeniköy’deki evinde vefat etti.

1937 yılında doğan Özer Uçuran Çiller, Saint Joseph Fransız Lisesi’nde eğitim gördü. Ardından Robert Kolej’de mühendislik ve yüksek mühendislik tahsilini tamamladı. Amerika’da Boston ve Connecticut üniversitelerinden MBA derecesi alan Çiller, 1975 yılına kadar Amatek Inc. şirketinde Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak çalıştı.

Eğitim ve Kariyer

Özer Uçuran Çiller, evliliğinin ardından “Çiller” soyadını aldı. Eğitim hayatına Saint Joseph Fransız Lisesi’nde başlayan Çiller, Robert Kolej’de mühendislik ve yüksek mühendislik eğitimi aldı. Amerika’da Boston ve Connecticut üniversitelerinde MBA yaptıktan sonra, Amatek Inc. şirketinde önemli bir rol üstlendi ve 1975 yılına kadar burada Holding Ekonomik Kontroller Direktörü olarak görev yaptı.

Vefat Haberi

Bir süredir diyaliz tedavisi gören Özer Uçuran Çiller, bu sabah saatlerinde kalp krizi geçirerek Yeniköy’deki evinde hayatını kaybetti. Eski Başbakan Tansu Çiller, eşinin vefatıyla büyük bir acı yaşarken, Özer Uçuran Çiller’in kaybı Türk siyaset dünyasında da üzüntüyle karşılandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img