Ana SayfaEkonomiBorsa İstanbul VİOP'ta Güne Düşüşle Başladı: İşte Detaylar

Borsa İstanbul VİOP’ta Güne Düşüşle Başladı: İşte Detaylar

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, yüzde 0,1 düşüşle güne başladı. İşte güncel piyasa analizi ve değerlendirmeler.

Borsa İstanbul VİOP’ta Güne Düşüşle Başladı

Bugün Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) yaşanan gelişmeler, güne düşüşle başlandığını gösteriyor. Haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, yüzde 0,1 oranında bir düşüşle 12.200,00 puandan işlem görmeye başladı.

Güncel Durum ve Değerlendirmeler

Haziran vadeli endeks kontratı, açılış seansında önceki normal seans kapanışının yüzde 0,1 altında 12.200,00 seviyesinde işlem görüyor. Dün, alış ağırlıklı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 0,8 üzerinde 12.210,00 puandan tamamladı. Akşam seansında ise 12.192,25 puana geriledi.

Küresel ve Yurt İçi Piyasa Analizi

Küresel pay piyasalarında, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin “temkinli” sözlerinin etkisiyle karışık bir seyir izleniyor. Bugün, banka yetkililerinin açıklamalarının yanı sıra Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması da yatırımcıların odağında. Yurt içinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonla ilgili açıklamaları dikkat çekiyor.

Beklentiler ve Teknik Analiz

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğu, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde cari işlemler ve dış ticaret dengesi ile ECB Başkanı Lagarde’ın konuşmasının takip edileceği belirtiliyor. Teknik açıdan endeks kontratında 12.300 ve 12.400 puanın direnç, 12.100 ve 12.000 seviyelerinin destek konumunda olduğu ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img