Ana SayfaGündemDr. Baran Bozoğlu: Su Yönetiminde Başarısızız

Dr. Baran Bozoğlu: Su Yönetiminde Başarısızız

Dr. Baran Bozoğlu, Atakum Belediyesi’ndeki konferansta su yönetimindeki başarısızlık ve iklim değişikliği sorunlarına dikkat çekti.

Atakum Belediyesi, eski TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Baran Bozoğlu’nu ağırladı. “Yerel Yönetimlerde Sürdürülebilirlik” konulu konferansta su politikaları ve iklim değişikliği konularında önemli mesajlar verildi.

Suyumuzu Doğru Yönetemiyoruz

Atakum Belediyesi’nin ‘Dünya Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferansta Dr. Baran Bozoğlu, su politikalarına dikkat çekerek, “Suyumuz var ama suyumuzu doğru yönetemiyoruz.” dedi. Konferansa CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Nurşen Dikmen ve diğer önemli isimler katıldı.

Dr. Baran Bozoğlu
CHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ MURAT ÇAN

Tarım Alanlarının Betonlaşması

CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun’daki çevre sorunlarına değinerek, “Son 25-30 yılda tarım alanları betonlaştırıldı. Sanayi kentleşmeleri ve sahil şeridinin betonlaşması, çevre katliamına yol açıyor.” dedi. Çan, Bozoğlu’na teşekkür ederek, doğru zamanda doğru mesajların verildiğini vurguladı.

Dr. Baran Bozoğlu
CHP MECLİS ÜYESİ NAZAN GÜNEYSU

Samsun’un Çevre Mücadelesi

CHP Meclis Üyesi Nazan Güneysu, “Samsun, çevre mücadelesiyle gündemde olan bir şehir. Yeşil alanların yok edilmesi ve betonlaşma gibi sorunlar, sürekli gündemde.” diye konuştu. Bu tür etkinliklerin çevre duyarlılığı açısından önemini vurguladı.

Su Yönetiminde Çok Başlı Yapı

Dr. Baran Bozoğlu, su sorununun dünyada ve Türkiye’de gittikçe büyüdüğünü belirtti. “Dünya nüfusunun yüzde 29’u güvenli suya ulaşamıyor. Türkiye’de ise suyun yüzde 50’si borularda kayboluyor. Çok başlı bir yapı var ve su yönetiminde başarısızız.” dedi.

Küresel İklim Değişikliğinin Etkileri

İklim değişikliğinin ciddi etkilerine dikkat çeken Dr. Bozoğlu, “Dünyanın ortalama sıcaklığı 1.1-1.2 derece arttı. Adana gibi iller 50 dereceyi görüyor. İklim kriziyle birlikte afet sayıları arttı ve maliyetler yükseldi. Bu sorunları çözmek için eğitime ve sağlığa ayrılan bütçeleri kullanmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Çevre Sorunlarına Acil Çözüm

Konferansta, çevre sorunlarına karşı acil çözümler bulunması gerektiği vurgulandı. Su yönetimi ve iklim değişikliği konularında farkındalık yaratmanın önemi üzerinde duruldu. Dr. Bozoğlu, doğru yönetim politikalarıyla çevre felaketlerinin önlenebileceğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img