Ana SayfaKültürAKM, Ramazana Özel Konserlerle Sanatseverleri Buluşturacak

AKM, Ramazana Özel Konserlerle Sanatseverleri Buluşturacak

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ile Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu tarafından düzenlenen özel etkinliklerle ramazan ayını müzik, ilahi ve geleneksel sanatların buluşma noktasına dönüştürecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ile Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, ramazan ayına özel etkinliklerle AKM’de sanatseverleri ağırlayacak.

  • “İstanbul’da Ramazan” Konseri (13 Mart): İstanbul’daki güzel sanatlar koroları ve topluluklarının bir araya gelerek katılacağı bu özel konserde, AKM Tiyatro Salonu’nda İstanbul türküleri, ilahiler, mehteran marşları, fasıl müzikleri ve halk dansları izleyicilerle buluşacak.
  • “Ramazan Ayı Tasavvuf Konserleri” (27 Mart): İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu, AKM Tiyatro Salonu’nda tasavvuf konseri düzenleyecek. İlahi, nefes, suğul ve kasideler gibi tasavvufi eserleri seslendirecekleri bu özel konserde, izleyiciler manevi bir atmosferde unutulmaz bir deneyim yaşayacaklar.
  • Sema, Semah ve Devran Etkinliği (28 Mart): Sanat yönetmeni Yüce Gümüş ve postnişin Mehmet Fatih Çıtlak liderliğinde hazırlanan bu etkinlik, tasavvuf ve irfan geleneğini yaşatmayı amaçlıyor. Sema, semah ve devran gibi Anadolu’nun zikir ritüelleri, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda seyirciyle buluşacak.

Ramazan ayına özel bu etkinliklerle AKM, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img