Ana SayfaYaşamTürkiye'nin İlk Yerli İş Odaklı Sosyal Ağı: JobSocial

Türkiye’nin İlk Yerli İş Odaklı Sosyal Ağı: JobSocial

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin geliştirdiği JobSocial mobil uygulaması, akademik bilgi ile sektör ihtiyaçlarını buluşturarak gençlere iş ve staj imkanı sunuyor.

Üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini güçlendirecek olan ‘JobSocial’ adlı mobil uygulama, Türkiye’nin ilk yerli ve milli iş odaklı sosyal ağı olarak dikkat çekiyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Teknoloji Transfer Ofisi iş birliğiyle geliştirilen uygulama, akademik bilgiyi sektöre hızlı bir şekilde aktarırken gençlere iş bulma ve staj imkanı sunuyor. Yapay zeka destekli uzman arama motoru sayesinde, akademik bilgi ile sektör ihtiyaçları arasında güçlü bir köprü kuruluyor.

JobSocial

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, uygulamanın yerli ve milli olmasıyla bilginin kontrolünün sağlanacağını belirtirken, uygulamanın üniversitedeki birikimin sahneye çıkmasını ve topluma sunulmasını hedeflediğini vurguladı. Ayrıca, uygulamanın Türk dünyası ve daha geniş bir kitleye hizmet etme potansiyeline sahip olduğunu da dile getirdi.

OMÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Öğr. Görevlisi İsmail İşeri ise uygulamanın yapay zeka temelli eşleştirme algoritmasıyla bilginin doğru kişilere en hızlı şekilde ulaşmasını sağladığını açıkladı. İşeri, ayrıca uygulamanın güçlü arama motoru sayesinde istenilen uzmanlığa sahip kişilerin bulunabileceğini ve CV’lerin iş ilanlarıyla eşleştirilmesiyle kullanıcı deneyiminin hızlandığını belirtti.

‘JobSocial’ adlı bu mobil uygulama, üniversite ve sanayi arasındaki işbirliğini artırarak Türkiye’nin dijital dönüşümüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img