Ana SayfaGündemTSK'dan Açıklama: 845 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TSK’dan Açıklama: 845 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki son başarılı operasyonlarının detayları paylaşıldı. Son 4 ayda gerçekleştirilen kararlı operasyonlarla toplamda 845 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen bir bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadeledeki son durumu ve hudut güvenliğiyle ilgili detaylar paylaşıldı.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terörle mücadelede kararlı operasyonlarının devam ettiği vurgulandı. Son 4 ayda, terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde toplam 845 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Bu rakamın, 376’sının Irak’ın, 469’unun ise Suriye’nin kuzeyindeki operasyonlarda olduğu ifade edildi.

845 Terörist Etkisiz…

Hudut güvenliği konusunda da önemli bilgiler aktarıldı. Son bir haftada, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9’u terör örgütü mensubu toplam 364 şüphelinin yakalandığı açıklandı. Ayrıca, 2 bin 264 şüphelinin hududu geçemeden engellendiği belirtildi. Bu bağlamda, 01 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 3 bin 133’e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 50 bin 860’a ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

Toplantıda, ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle güçlendiği ve caydırıcılığının arttığı vurgulandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından “NEFER” Kuleli Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) ile DROPS aracının muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı bilgisi verildi. Bunun yanı sıra, İstanbul Tersanesi Komutanlığı tarafından Denizaltı Kurtarma Çanı’nın modernizasyon ve onarımının başarıyla tamamlandığı ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, MSB kaynakları tarafından, Mısır Genelkurmay Başkanı’nın Ankara’yı ziyaretine ilişkin önemli açıklamalar yapıldı. Bu ziyaretin, askeri ilişkilerin geliştirilmesi ve savunma sanayiindeki iş birliği bakımından yeni bir döneme işaret ettiği vurgulandı. İki ülke arasındaki iş birliğinin artarak devam etmesi bekleniyor.

Son olarak, 2024 Yılı Millî Savunma Üniversitesi Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Askerî Öğrenci Aday Tercih İşlemleri’nin 10 Mayıs’a kadar devam edeceği hatırlatıldı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img