Ana SayfaGündemTerme Örencik Arıtma Tesisi Samsun'a Can Suyu Verecek

Terme Örencik Arıtma Tesisi Samsun’a Can Suyu Verecek

Terme Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi test aşamasında. 19 mahallenin su sorununu çözerek halkın yaşam kalitesini artıracak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından inşa edilen Terme Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde inşaat çalışmaları tamamlanarak test aşamasına geçildi. Bu tesisin, günde 4 bin 320 metreküp su arıtma kapasitesiyle 19 mahallenin su sorununu çözeceği belirtildi.

Terma
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan

Başkan Doğan’dan 19 Mahalleye Müjde

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Terme Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nin teknik ve mekanik sistemlerinin testlerinin tamamlanmasının ardından hizmete alınacağını açıkladı. Başkan Doğan, tesisin 19 mahallenin su problemini çözerek halkın yaşam kalitesini artıracağını ifade etti.

Terma

Samsun Genelinde Altyapı Çalışmaları

SASKİ Genel Müdürlüğü, Samsun’un 17 ilçesindeki altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İl genelindeki tüm kırsal mahallelerin içme suyu sorunlarını çözmeyi hedefleyen SASKİ, içme suyu, yağmursuyu, kanalizasyon ve atık su altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Terma

Arıtma Tesisi’nin Teknik Detayları

Mayıs ayında Terme ilçesinde başlatılan Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde inşaat tamamlandı. Tesiste, saha borulama işleri, vana, çekvalf, pompa-motor, debimetre, kum filtresi ve diğer tüm mekanik ekipmanların kurulumları yapıldı. Elektrik dağıtım tesisatı, kamera sistemi ve yangın alarmı gibi tüm teknik işlerin de tamamlandığı tesiste test işlemleri sürüyor.

19 Mahalleye Kesintisiz Su

Yaklaşık 75 milyon TL’ye mal olan tesis, uzun yıllardır su problemi yaşayan Terme’nin Örencik, Kervansaray, Ambartepe, Kocamanbaşı, Kesikkaya, Oğuzlu, Kazımkarabekirpaşa, Bazlamaç, Akçaykaracalı, Akçagün ve Mescitli mahalleleri ile Salıpazarı’nın Güzelvatan, Konakören, Suluca, Cevizli, Kızılot, Yeşilköy, Yenidoğan ve Sarıhasan mahallelerine kesintisiz su sağlayacak.

Başkan Doğan’dan Açıklamalar

Çalışmalarla ilgili son durumu paylaşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, arıtma tesisinin açılışı için hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Doğan, “Tüm ilçelerimizde halkımıza sağlıklı ve kaliteli içme suyu sağlamak için SASKİ ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. İçme suyu problemlerini ortadan kaldırmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Büyük emek harcanarak inşa edilen Terme Örencik İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kurulan sistemler şu an test ediliyor. Açılışı gerçekleştirdikten sonra, suyu arıtarak mahallelerimize dağıtacağız ve yaz aylarında yaşanan su sorunlarını çözeceğiz. Tesisimiz ilçelerimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img