Ana SayfaSporSüper Lig'de Gol Krallığı Yarışı Kızışıyor

Süper Lig’de Gol Krallığı Yarışı Kızışıyor

Galatasaray ve Fenerbahçe şampiyonluk mücadelesine devam ederken, gol krallığı yarışında da heyecan doruk noktasına çıktı. 34. hafta itibarıyla sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi, 21 golle Fenerbahçeli Edin Dzeko’nun (20) önüne geçerek liderliği ele geçirdi.

Icardi Son 6 Maçta 7 Gol Atarak Rakiplerini Geride Bıraktı

Galatasaray’ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son 6 lig maçında attığı 7 golle müthiş bir performans sergiledi. Adana Demirspor maçında attığı golle Dzeko’yu geride bırakan Icardi, bu sezon toplamda 51 gole ulaşarak Galatasaray tarihindeki en golcü yabancılar sıralamasında 3. sıraya yükseldi.

Dzeko Son İki Haftadır Gol Atamadı

Fenerbahçe’nin Bosna Hersekli golcüsü Edin Dzeko ise son iki haftadır gol atamadı. Ligde 32. haftada Fatih Karagümrük’e attığı son golün ardından 33. haftadaki Sivasspor maçında gol atamayıp, Beşiktaş derbisinde de yedek kulübesinde başlayan Dzeko, bu sezon ilk kez bir lig maçına yedek başladı.

Manaj Sivasspor’un Avrupa Hayalini Diri Tutuyor

Süper Lig’de 9. sırada yer alan Sivasspor’un golcüsü Rey Manaj ise özellikle ligin ikinci yarısında çıkışa geçerek 18 gole ulaştı. Gelecek sezon Avrupa kupalarında yer alabilecek bir sıralamada sezonu bitirmeyi hedefleyen Sivasspor’un golcüsü Manaj, forma giydiği son 4 maçın 3’ünde gol atmayı başardı.

Gol Krallığında Icardi-Dzeko-Manaj Üçlüsüne En Yakın İsimler

Icardi-Dzeko-Manaj üçlüsüne en yakın isimler ise 15 golle Pendikspor’dan Mame Thiam, 14’er golle Antalyaspor’dan Adam Buksa, Kasımpaşa’dan Aytaç Kara ve Başakşehir’den Krzysztof Piatek.

En Golcü Türk Aytaç Kara

Süper Lig’de en fazla gol atan Türk futbolcu ise Kasımpaşa’nın orta saha oyuncusu Aytaç Kara oldu. Kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Aytaç, forma giydiği 33 lig müsabakasında 14 kez ağları havalandırdı.

Dakika Başına Golde Batshuayi Zirvede

Süper Lig’de 500 dakika ve üstü süre bulan futbolcular arasında en iyi ortalamayı Fenerbahçe’nin Belçikalı yıldızı Michy Batshuayi yakaladı. Bu sezon genel olarak yedekten oyuna giren Batshuayi, 24 müsabakada forma giydi ve 51 dakikada bir gol atarak zirvede yer aldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img