Ana SayfaGündemSBB Başkanı Doğan Engelli Bireylerimizin Yanındayız

SBB Başkanı Doğan Engelli Bireylerimizin Yanındayız

Samsun’da 100 engelli birey, düzenlenen törenle akülü araç ve tekerlekli sandalyelerine kavuştu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Hollandalı hayırsever iş insanı Ron Gazalle tarafından bağışlanan 100 adet akülü araç ve tekerlekli sandalye, Samsun Valiliği iş birliği ile düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi. Tören, İlkadım ilçesi Batı Park’ta, ünlü sanatçı Zeynep Bastık’ın konseri öncesinde gerçekleştirildi.

Engelli Birey

“Desteğimiz Artarak Sürecek”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, törende yaptığı konuşmada, engelli bireylerin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Doğan, “Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşamla olan bağlarını güçlendirmek adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu organizasyonda da bunu gerçekleştirdik. Hayırsever iş insanı Ron Gazalle ve bağışın gerçekleşmesine aracılık eden Olgun Aydoğan’a teşekkürlerimizi iletiyorum,” dedi.

Başkan Doğan, Çarşamba Belediye Başkanlığı sürecinde de benzer destekler sağladıklarını hatırlatarak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti. “Özel gereksinimli bireylerimizin yaşamını kolaylaştırmak için toplum olarak bir ahenkle hareket edeceğimize eminim,” dedi.

Engelli Birey

Onların Mutluluğu Yürekleri Isıttı

Yeni tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı. Engelli vatandaşlardan Bülent Burul, “Büyükşehir Belediyemize, Valiliğimize ve hayırseverlere çok teşekkür ederiz. Tekerlekli sandalye bizim için çok büyük bir ihtiyaç. Bu kadar engelli arkadaşımızın bu imkandan yararlanmasına çok sevindim. Belediye Başkanımız Halit Doğan’a çok teşekkür ediyorum,” dedi.

Ebru Kaptanoğlu isimli özel gereksinimli vatandaş ise, “Akülü araç çok istediğim bir şeydi. Çok mutlu oldum. Artık dışarıya daha kolay çıkacağım. Özgürlüğümü geri kazanmış gibi hissediyorum,” ifadelerini kullandı.

Engelli yakını İlhan Çağlayan da, “Oğlum 32 yaşında, serebral palsi hastası. Bugüne kadar sandalyesi yoktu ve çok zorlanıyorduk. Şimdi belediyemiz sayesinde işlerimiz daha kolay olacak. Başkanımıza teşekkür ederiz,” dedi.

Hayırseverlerden Anlamlı Destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hayırseverlerin desteğiyle engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik projelere devam edecek. Bu tür organizasyonlar, toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı artırarak daha fazla engelli bireyin yaşamını kolaylaştırmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img