Ana SayfaSporSamsunspor UEFA Lisansını Cebine Koydu

Samsunspor UEFA Lisansını Cebine Koydu

TFF, 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri açıkladı. Samsunspor dahil 14 kulüp UEFA, 4 kulüp ise Ulusal Lisans aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı almaya hak kazanan kulüpleri belirledi. TFF tarafından yapılan açıklamaya göre, 14 kulüp UEFA Lisansı, 4 kulüp ise Ulusal Lisans almaya hak kazandı.

Lisans Süreci ve İnceleme Kriterleri

TFF’nin açıklamasında, Kulüp Lisans Kurulu’nun lisans adayı kulüplerin dosyalarını incelediği ve UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi Kulüp Lisans Talimatı ile Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’nda belirtilen hukuki, sportif, altyapı, personel-idari, futbol sosyal sorumluluk ve mali kriterler açısından değerlendirme yaptığı belirtildi.

UEFA Lisansı Alan Kulüpler

Yapılan incelemeler sonucunda UEFA Lisansı almaya hak kazanan kulüpler şu şekilde açıklandı:

  • Trendyol Süper Lig: Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, Rams Başakşehir, Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor, Samsunspor, İstanbulspor
  • Trendyol 1. Lig: Göztepe
  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı, Galatasaray Kadın Futbol Takımı

Ulusal Lisans Alan Kulüpler

Ulusal Lisans almaya hak kazanan kulüpler ise şöyle sıralandı:

  • Trendyol 1. Lig: Bodrumspor FK, Manisa Futbol Kulübü, Adanaspor, Bandırma Spor

Eksiklikleri Tamamlaması Gereken Kulüpler

TFF, lisans kriterlerini tam olarak karşılamayan 58 kulübe, eksikliklerini tamamlamaları için 30 ve/veya 60 gün ek süre tanıdı.

Bu açıklama ile birlikte 2024-2025 sezonu için lisans alan kulüpler belirlenmiş oldu. Bu lisanslar, kulüplerin hem ulusal hem de uluslararası platformlarda mücadele edebilmeleri için kritik öneme sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img