Ana SayfaGündemGiresun’da Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi

Giresun’da Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi

Ekolojik Okuryazarlık… Giresun Belediyesi ve Çocuk Kültürü Derneği iş birliğiyle, UNICEF Türkiye destekleriyle Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) tarafından 17-18 Mayıs tarihlerinde üçüncü kez düzenlenen ‘Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi’ başarıyla tamamlandı.

Genç Odaklı Eğitim ve Atölye Çalışmaları

Lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bu eğitim ve atölye çalışmaları, DKM Doğa Eğitimi Uzmanı Nuray Çaltı ve biyolojik çeşitlilik Uzmanı Samet Genç tarafından verildi. Eğitimde, gençlere Giresun’un endemik türleri hakkında bilgiler aktarıldı ve biyolojik çeşitliliği korumanın önemi vurgulandı.

Ekolojik Okuryazarlık

Yeşil Beceriler ve Sürdürülebilirlik

Program boyunca yeşil becerilerin geliştirilmesi ve sürdürülebilirlik çağında bu becerilerin yaygınlaştırılması üzerinde duruldu. İklim değişikliğiyle mücadelede yeşil girişimciliğin önemi de gençlere aktarıldı. Eğitimin her aşamasında iklim eylemi için “şimdi” vurgusu yapılarak, gençlerin acil eylem ihtiyacını kavramaları sağlandı.

Ekolojik Okuryazarlık

Çocuk ve Genç Dostu Giresun Projeleri

Programa katılan gençler, “Çocuk ve Genç Dostu Bir Giresun” hayalini kurarak çeşitli proje fikirleri geliştirdi ve bu projeleri sundu. Bu süreç, gençlerin doğa koruma konusunda bilinçlenmelerine ve kendi yeşil projelerini geliştirme fırsatı bulmalarına olanak tanıdı.

Ekolojik Okuryazarlık

Eğitim, gençlerin doğa koruma bilinci kazanmasında ve Giresun’un biyolojik çeşitliliğini koruma çabalarına katılmalarında önemli bir rol oynadı. Bu tür programlar, gençlerin sürdürülebilir bir gelecek inşa etme konusundaki motivasyonlarını artırarak topluma katkı sağlamalarını hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img