Ana SayfaGündemSamsun'da Milli Mücadele'de 19 Mayıs ve Samsun Konferansı

Samsun’da Milli Mücadele’de 19 Mayıs ve Samsun Konferansı

Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen “Milli Mücadele’de 19 Mayıs ve Samsun” konferansında Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan konuşmacı olarak katıldı.

Samsun’un Bafra ilçesinde, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında “Milli Mücadele’de 19 Mayıs ve Samsun” konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan’ın Katılımı

Bafra Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen konferansa, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan konuşmacı olarak katıldı. Çağlayan, Samsun’un Milli Mücadele’nin başlangıç noktası olarak tarihi önemine vurgu yaptı.

19 Mayıs ve Samsun

Çağlayan, konuşmasında Samsun’un Milli Mücadele’deki rolünü anlatarak, “Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük bir asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı, görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, uluslararası ilişkilerde güvenilirlik, barış ve insanseverlik değerleriyle evrensel bir kişi olmuştur.” dedi.

Gençlik Merkezi’nden Teşekkür

Bafra Gençlik Merkezi Müdürü Selim Erdoğan, Milli Mücadele’nin başlangıcını gençlere unutturmamak amacıyla düzenlenen bu konferansa katkı veren Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan’a teşekkürlerini iletti.

Katılımcılar ve Destekçiler

Konferansa, İlçe Emniyet Müdürü Murat Öner, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ömer Çalışkan, Bafra Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hacı Avcı ile birçok öğrenci katıldı.

Bafra’da gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, gençlere tarihin önemini ve 19 Mayıs ruhunu hatırlatmak için önemli bir adım oldu. Konferans, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

19 Mayıs ve Samsun

19 Mayıs ve Samsun

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img