Ana SayfaGündemSamsun'da Gelişen Çağ Hackathonu Sonuçlandı

Samsun’da Gelişen Çağ Hackathonu Sonuçlandı

Samsun Üniversitesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle düzenlenen Gelişen Çağ Hackathonu’nda kazanan takımlar belli oldu. İşte detaylar!

Samsun Üniversitesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Gelişen Çağ Hackathonu” büyük bir başarıyla tamamlandı. Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda başlayan ve dört gün süren etkinlik, Park Inn by Radisson Samsun’da gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi.

Hackathon

Hackathon’un İlk Gününden Sonuna Kadar Büyük İlgi

Hackathon’un kapanış toplantısı ve ödül törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç ve birçok akademisyen katıldı. Ayrıca Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Yasemin Birsen, jüri üyeleri, akademik personel, çok sayıda öğrenci ve yarışmacı takımlar da etkinlikte yer aldı.

Hackathon

Milli Teknoloji Hamlesine Katkı

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ve Samsun Avrupa Birliği Bilgi Merkezi’ne teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin Milli Teknoloji Hamlesi’ne önemli katkılar sağladığını belirtti. Prof. Dr. Aydın, bilimsel ve teknolojik alanlarda üreterek güçlü olmanın önemine vurgu yaptı.

Hackathon

Katılımcılar ve Proje Alanları

Hackathon’a Samsun, Ankara, Tokat ve Çorum illerinden toplam 21 takım ve 54 öğrenci katıldı. Katılımcılar, belirlenen dört tematik alanda projeler geliştirerek jüriye sundular. İklim değişikliği, sağlıkta dijitalleşme, veri gizliliği ve uzay-havacılık teknolojileri gibi kritik alanlarda projeler üreten takımlar, jüri tarafından değerlendirildi.

Ödül Töreni ve Kazanan Takımlar

Birinci olan takımlar ödüllerini Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın elinden aldı. İkinci ve üçüncü olan takımlara ise ödülleri Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin ve Prof. Dr. Selahattin Kaynak tarafından takdim edildi. Jüri üyelerine plaket takdimini Rektör Aydın gerçekleştirdi. Yarışmaya katılan öğrencilere ise katılım belgeleri Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, Araştırma Dekanı Prof. Dr. Alptekin Durmuşoğlu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Cumhur Türk tarafından verildi.

Kazanan Takımlar

Geleceği Kurtarmak: İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik

      1. Gün Hackerları (Samsun Üniversitesi)
    1. C137 Takımı (Samsun Üniversitesi)
    1. Pithana Takımı (Hitit Üniversitesi)

Dijital Wellness: Sağlıkta Yeni Dönem

    1. Huma Med (Gazi Üniversitesi)
    1. Samutech AI (Samsun Üniversitesi)
    1. Hendese (Samsun Üniversitesi)

Dijital Güvenlik Kalesi: Veri Gizliliği

    1. Disoftware (Samsun Üniversitesi)
    1. Ergenekon (Samsun Üniversitesi)
    1. Gazi Siber (Gazi Üniversitesi)

Uzay-Havacılıkta Yeni Dönem

    1. Maverick (Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
    1. Tulpar (Samsun Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi)
    1. Ruhi123 (Samsun Üniversitesi)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img