Ana SayfaGündemKeşif Kampüsü’nde Yıl Sonu Bilim Şenliği Coşkusu

Keşif Kampüsü’nde Yıl Sonu Bilim Şenliği Coşkusu

Samsun Keşif Kampüsü’nde düzenlenen Yıl Sonu Bilim Şenliği’nde öğrenciler, yıl boyunca ürettikleri bilimsel ve teknolojik projeleri sergiledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından TEKNOFEST’in kalıcı izleri kapsamında kurulan Keşif Kampüsü’nde, yıl sonu bilim şenliği büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Öğrenciler, yıl boyunca hazırladıkları bilimsel ve teknolojik projeleri sergiledi.

Keşif Kampüsü

Bilim ve Teknolojiyle Geleceğe Hazırlık

Keşif Kampüsü’nde eğitim gören 9-11 yaş grubundaki 372 öğrenci, 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde matematik, fizik, astronomi, uzay, havacılık, teknoloji, kimya, insan bilimi, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişimcilik ve üretim alanlarında eğitim aldı. Deneyap atölyelerinin de bulunduğu kampüste, öğrenciler yıl boyunca çeşitli projeler geliştirdi.

Keşif Kampüsü

Öğrencilerin Eserleri Gururla Sergilendi

Yıl boyunca ortaya çıkarılan projeler, düzenlenen Bilim Şenliği’nde sergilendi. Öğrenciler, heyecan ve gurur içinde eserlerini tanıttı. Veliler ise çocuklarının başarısını gururla izledi.

Geleceğin Bilim İnsanları Yetişiyor

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Keşif Kampüsü, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek için çok önemli bir yer. Burada çocuklarımız bilim ve teknolojiyle iç içe, geleceğe hazırlanıyor. Okul ziyaretlerine de açık olan kampüsümüz, çocuklarımıza yeni ufuklar açıyor” dedi.

Öğrencilerden Mutluluk Dolu Yorumlar

Keşif Kampüsü öğrencileri, yıl boyunca edindikleri bilgileri ve deneyimleri paylaşmanın mutluluğunu yaşadı. Öğrencilerden Zeynep Miray Sarı, “Keşif Kampüsü’nde çok güzel bir yıl geçirdik, çok şey öğrendik. Burası gerçekten keyifli ve öğretici bir yer” derken, Duru Göbel ise “Kodlama ve deneylerle dolu eğlenceli dersler aldık. Keşif Kampüsü harika bir yer” şeklinde konuştu.

Keşif Kampüsü

Velilerden Tam Destek

Çocuklarının başarılarını görmekten mutluluk duyan veliler, kampüsün sağladığı imkanlardan övgüyle bahsetti. Veli Öznur İleri, “Çocuklarımızı buraya güvenle getiriyoruz. Her türlü imkan sağlanıyor” dedi. Emrah Canikli ise “Çocuklarımızın gelecek vaat ettiğini görmek bizi çok mutlu etti” ifadesini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img