Ana SayfaGündemSamsun'da 5 Milyarlık Sel ve Taşkın Yatırımı

Samsun’da 5 Milyarlık Sel ve Taşkın Yatırımı

Samsun’da devam eden taşkın kontrol işlerinin toplam maliyeti 5 milyar TL’yi aşarken, sulama, baraj ve gölet yatırımlarıyla birlikte il genelindeki toplam yatırım miktarı 9 milyar TL’yi buluyor.

Samsun’da tarım ve taşkın önleme alanında gerçekleştirilen dev yatırımlar dikkat çekiyor. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) öncülüğünde hayata geçirilen projeler kapsamında sulama yatırımları 2 milyar 690 milyon TL’yi bulurken, baraj ve gölet inşaatları için ayrılan bütçe ise 1 milyar 392 milyon TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra taşkın koruma işleri için ayrılan 5 milyar 5 milyon TL’lik bütçeyle il genelinde 15 adet önemli proje hayata geçiriliyor. Bu dev yatırımların toplam maliyeti ise 9 milyar 87 milyon TL’yi buluyor.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü vesilesiyle kutlamalar yapılırken, Samsun’daki bu büyük yatırımlar, çiftçilerin ve tarımın geleceği için umut vaat ediyor. Samsun’un taşkınlardan korunması ve tarım alanlarının sulanması adına hayata geçirilen projeler, ilin tarımsal potansiyelini artırarak ekonomiye olumlu katkılar sağlamayı hedefliyor.

taşkın Taşkın

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img