Ana SayfaTeknolojiSamsun Tekkeköy'deki Fahrettin Ulusoy Bilim Atölyesi’nde Öğrenciler Bilimle Buluşuyor

Samsun Tekkeköy’deki Fahrettin Ulusoy Bilim Atölyesi’nde Öğrenciler Bilimle Buluşuyor

Samsun Tekkeköy’deki Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi, öğrencileri bilim ve teknolojiyle tanıştırıyor.

Fahrettin Ulusoy Bilim Atölyesi’nde Bilimle Buluşma

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yer alan Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi, okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerini bilim ve teknolojiyle tanıştırarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefliyor.

Öğrenciler Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi'nde bilimle buluşturuluyor

Eski Okul Binası Bilim Merkezine Dönüştü

Aşağıçinik Mahallesi’nde bulunan eski bir okul binası, Tekkeköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle yenilendi ve Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren hizmet vermeye başladı. Atölye, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Dilek Çelikler ve Doç. Dr. Sibel Demir Kaçan tarafından yürütülüyor.

Öğrenciler Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi'nde bilimle buluşturuluyorAltı Farklı Atölye ile Eğitim

Atölyede robotik kodlama, sosyo bilimsel, uygulamalı fen öğretimi, yaratıcı drama, zeka oyunları ve bilim ve teknoloji gibi altı farklı alanda eğitim veriliyor. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, kapalı durumda bulunan okul binasını bilim atölyesine dönüştürdüklerini ve bu proje ile öğrencilerin bilimsel beceriler kazanmasını sağladıklarını belirtti. Uzunlar, “Bugüne kadar 1700 öğrencimize burada eğitim verdik. Öğrencilerimizin motivasyonunu artırmak için formalarına ünlü bilim insanlarının isimlerini yazdırdık” dedi.

Öğrenciler Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi'nde bilimle buluşturuluyorKoordinatörün Açıklamaları

Atölyenin koordinatörü Vedat Geyik, altı farklı atölyede çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Geyik, “Öğrencilerimiz, bilim insanlarının ve yazarların isimlerini taşıyan önlüklerini giyerek atölye çalışmalarına katılıyorlar” dedi.

Öğrenciler Fahrettin Ulusoy Bilim Atölye Evi'nde bilimle buluşturuluyorÖğrencilerin Eğlenceli ve Öğretici Deneyimleri

Atölyede eğitim alan öğrenciler, burada geçirdikleri zamanın hem eğlenceli hem de öğretici olduğunu belirttiler. Öğrenciler, bilimle tanışmanın ve pratik uygulamalar yapmanın keyfini yaşadıklarını dile getirdiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img