Ana SayfaGündemSamsun Atakum'a Yeşil Bir Yaşam Alanı: Kütüphane Parkı

Samsun Atakum’a Yeşil Bir Yaşam Alanı: Kütüphane Parkı

Samsun Atakum’a Yeşil Bir Yaşam Alanı: Kütüphane Parkı… Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehrin yeşil alanlarını ve sosyal yaşam mekânlarını çoğaltma misyonu doğrultusunda, Atakum ilçesindeki Alparslan Bulvarı yakınında yer alan ve toplamda 10 bin 702 metrekarelik bir alana sahip olan Kütüphane Parkı’nda çalışmalarına devam ediyor.

Yeşil Bir Yaşam Alanı: Kütüphane Parkı

Parkın peyzaj düzenlemesi, yürüyüş ve gezinti yolları, çocuk oyun alanları, spor ve egzersiz bölümleri, kitap okuma köşeleri ve geniş yeşil alanları ile dikkat çekici ve fonksiyonel bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor.

Ekrem Şahin
Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, Kütüphane Parkı’nın sadece bir dinlenme alanı olmakla kalmayıp, aynı zamanda şehrin oksijen kaynağı olacağını vurguladı. Büyükşehir belediyesinin kendi fidanlığında yetiştirilmiş olan yaklaşık 15 yaşındaki ağaçların, parka özenle taşındığını belirtti. Bu ağaçların parka hayat vereceğini ve yaklaşık 220 adet yetişkin ağacın dikilerek, alana doğal bir hava katacağını ifade etti. Süs bitkileri ve rengarenk çiçeklerle donatılan park, vatandaşlara huzurlu bir ortam sunmayı amaçlıyor.

Kütüphane Parkı

Kütüphane Parkı’nın, şehrin merkezinde, doğal güzellikleri ve yeşil alanları ile vatandaşların yeni buluşma noktası olması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img