Ana SayfaGündemSAMİKAD Kuzeyle Güneyi Samsun'da Buluşturdu

SAMİKAD Kuzeyle Güneyi Samsun’da Buluşturdu

Gaziantep Girişimci İş Kadınları Derneği (GAGİKAD) yönetimi ve üyeleri, Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD)’nin davetlisi olarak Samsun’a geldi. Samsun’da gerçekleştirilen 19 Mayıs kutlamaları kapsamında bir araya gelen iş kadınları, kuzey ile güneyin ticari ilişkilerini geliştirmek amacıyla çeşitli ziyaretler ve etkinlikler düzenledi.

Misafir iş kadınları ile SAMİKAD yönetimi ve üyeleri, iki günlük ziyaretin ilk gününde bir otelde düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi. Toplantıya CHP Samsun Milletvekili Murat Çan ile CHP eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu da katıldı. Her iki derneğin üyeleri, iş yaptıkları sektörler hakkında bilgi alışverişinde bulunarak kendilerini tanıttılar.

Ticari İlişkiler ve İşbirliği

Toplantıda konuşan SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli, Samsun’un 19 Mayıs şehri olarak Gaziantep ile ticari ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Dereli, “Gaziantep sanayi anlamında oldukça güçlü bir şehir. Samsun da Karadeniz’in başkenti. Bu iki büyük şehri kadınlar olarak birbirine yakınlaştırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek de, “Gaziantep kendi kendine kurtulan ve Gazi unvanı alan bir şehir. Samsun ise kurtuluş meşalesinin yakıldığı 19 Mayıs şehri. Ticari faaliyetlerimizi geliştirmek üzere bir araya geldik” ifadelerini kullandı.

Resmi Ziyaretler ve Görüşmeler

Heyet, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek kadınların iş, siyaset ve yönetim hayatında daha fazla yer alması gerektiğine vurgu yaptı. Vali Tavlı, Gaziantep’in Türkiye için önemine dikkat çekerek kadınların bu birlikteliğinin önemli olduğunu söyledi. Ayrıca, heyet Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı ve Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’i de ziyaret etti. Başkan Doğan, kadınların güçlenmesine yönelik her türlü faaliyetin destekçisi olacaklarını belirtti. Başkan Türkel ise kadınların gelişimine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Hediyeler ve Anılar

Toplantının sonunda GAGİKAD Başkanı Beril Özlem Leylek, SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli’ye el yapımı bir plaket hediye etti. Dereli de Leylek’e Onur Anıtı görselli Atatürk heykeli hediye etti. Leylek, eski Milletvekili Hancıoğlu ve Milletvekili Çan’a da Gaziantep’e özgü Osmanlı saray kumaşı hediye etti. Misafir iş kadınları, Samsun’a gelen Solo Türk ekibiyle de fotoğraf çektirdi.

19 Mayıs Etkinlikleri ve Gezi

Samsun’da iki gün kalacak olan Gaziantepli iş kadınları, şehrin turistik yerlerini gezecek ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılacak. Bu ziyaretle kuzey ile güney arasındaki ticari ilişkilerin ve iş kadınları arasındaki işbirliğinin güçlenmesi hedefleniyor.

samikad samikad samikad

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img