Ana SayfaGündemOrient Ekspres İstanbul’a Ulaştı

Orient Ekspres İstanbul’a Ulaştı

Orient Ekspres, Paris’ten hareketle İstanbul’a ulaştı. Detaylar ve güzergah bilgileri haberimizde.

Fransa’nın Paris kentinden 1 Haziran’da yola çıkan Orient Ekspres, nihayet İstanbul’a ulaştı. Tren, Sirkeci Garı’nda mehteran takımı tarafından karşılandı.

Orient Ekspres

Güzergah ve Detaylar

Zürih, Viyana, Budapeşte, Sinai, Bükreş ve Varna güzergahını izleyerek Türkiye’ye gelen Orient Ekspres, 7 Haziran saat 16.05’te Sirkeci Garı’ndan hareket ederek, 8 Haziran saat 00.40’ta Türkiye’den ayrılacak. Trenin yolculuğu Bükreş, Sinai, Budapeşte, Viyana ve Paris güzergahında devam edecek.

Bu Yıl İki Sefer Planlandı

Geçen yıl 7 Haziran ve 28 Ağustos’ta iki sefer yapan Orient Ekspresi, bu yıl da iki sefer planlıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Orient Ekspresi ile bu seyahatte 48 kişinin geldiğini, dönüşte ise 38 kişinin seyahat edeceğini belirtti. Dönüşte, İstanbul’a uçakla gelen yeni bir yolcu grubu trene katılacak.

Tarihi ve Önemi

1883 yılında Paris’ten İstanbul’a uzanan hattı ile seferlerine başlayan Orient Ekspresi, Avrupa’nın çeşitli şehirlerini birbirine bağlayarak aristokratlar, iş insanları ve maceraperestler arasında popüler bir seyahat rotası haline geldi. Bakan Uraloğlu, trenin yataklı vagonlar, salon vagonları ve restoran vagonları olmak üzere toplam 14 vagondan oluştuğunu vurguladı. Trenin en güzel destinasyonlarından birinin Türkiye olduğunu belirten Uraloğlu, bu yıl bir sefer daha beklediklerini ifade etti. Orient Ekspresi’nin İstanbul’a ikinci seferi 28 Ağustos tarihinde gerçekleşecek ve tren 30 Ağustos tarihinde geri dönecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img