Kurban Bayramı sofralarının olmazsa olmazı kavurmanın yumuşak ve lezzetli olması için uzmanlar, doğru et seçimi ve pişirme tekniklerinin önemine dikkat çekiyor. Bayram süresince artan kırmızı et tüketimiyle birlikte kavurma yapımı da yaygınlaşıyor ancak her kavurma ne yazık ki “lokum gibi” olmuyor. Kavurma ustası Hüseyin Çaykara, bu farkın temelinde doğru etin kullanılması ve doğru pişirme yöntemlerinin yattığını vurguladı.
Etin bölgesinin lezzeti doğrudan etkilediğini belirten Çaykara, bu konuda altın değerinde tavsiyelerde bulundu:
Usta Çaykara, kavurma yapımında sıkça yapılan hatalara ve doğru pişirme yöntemlerine de değindi:
Hüseyin Çaykara, tüm bu püf noktalarına dikkat edildiğinde “Evde de lokanta kalitesinde kavurma yapılabilir” diyerek, küçük detaylarla bayram sofralarının yıldızının kavurma olabileceğini sözlerine ekledi.

SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025SAMSUN HABER
19 Aralık 2025GÜNDEM
19 Aralık 2025SPOR
19 Aralık 2025DÜNYA
19 Aralık 2025EKONOMİ
19 Aralık 2025
1
Deren Yaşar Prematüre Bebekler İçin Umut Işığı Oldu
2410 kez okundu
2
Sosyal Medya Kullanımı Çocuklarda Depresyon Riskini Artırıyor
1083 kez okundu
3
Yoga Hakkındaki Yanlışları Bir Kenara Bırakın
725 kez okundu
4
Karadeniz’in Bereketli Kapısı Bafra: Tarih, Doğa ve Lezzet Bir Arada
556 kez okundu
5
O Koçluk Olmadı Bu Koçluğu Deneyelim!
515 kez okundu