DOLAR 42,8295 0.03%
EURO 50,2442 0.1%
ALTIN 6.067,241,60
BITCOIN 38067491.11559%
Samsun
12°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi
27 okunma

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi

ABONE OL
Haziran 24, 2025 19:00
Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi için Malzemeler

  • 6-7 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 tutam pul biber veya kekik
  • 1 çay kaşığı sirke veya birkaç damla limon suyu

Köz kırmızı biber kavurması tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Köz Kırmızı Biber Alternatifleri:

  • Közlenmiş kırmızı sivri biber veya dolmalık kırmızı biber
  • Közlenmiş kapya biber yerine közlenmiş tatlı sarı biber
  • Konserve közlenmiş kırmızı biber: Eğer taze köz biber yoksa, marketlerde satılan közlenmiş biber konserve ürünleri kullanılabilir.

Sarımsak Alternatifleri:

  • Taze sarımsak yerine toz sarımsak (yarım çay kaşığı)
  • Sarımsak sevmezsen veya bulamazsan kullanmayabilirsin, yerine ince doğranmış yeşil soğan veya pırasa ekleyebilirsin.

Zeytinyağı Alternatifleri:

  • Ayçiçek yağı veya mısırözü yağı (nötr tat için)
  • Tereyağı (hafifçe eritilmiş, kavurma sonunda lezzet artırmak için)
  • Karışık yağlar (zeytinyağı + tereyağı gibi)

Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Közlenmiş kırmızı biberlerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp jülyen (şerit) şeklinde doğrayın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  • İnce doğranmış sarımsakları ekleyin, çok hafif soteleyin (yanmamasına dikkat edin).
  • Doğranmış köz biberleri tavaya alın, orta ateşte 5-6 dakika kavurun.
  • Tuzunu ve istenirse pul biber ya da kekik gibi baharatları ekleyin.
  • Ocaktan almadan önce birkaç damla sirke veya limon suyu eklerseniz lezzeti dengeler.
  • Köz kırmızı biber kavurması servise hazır. Afiyet olsun.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r