Ana SayfaGündemİstanbulun Fethinin 571. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İstanbulun Fethinin 571. Yıldönümü Coşkuyla Kutlandı

İstanbulun fethinin 571. yıldönümü coşkuyla kutlandı. İBB Başkanı İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet ve Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı.

İstanbul’un Fethi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulun Fethinin 571. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutladı. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen etkinliklere CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Parti Meclisi üyeleri, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından İBB Mehteran Bölüğü, görsel ve ışık gösterileri ile İstanbul’un fethini canlandıran sahne gösterisiyle devam etti.

İstanbul’un Fethi

“İstanbul, Doğu ve Batı Kültürlerinin Buluştuğu Bir Dünya Başkenti”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbulun fethinin dünya tarihinin en önemli olaylarından biri olduğunu belirterek, Fatih Sultan Mehmet’in kenti, doğu ve batı kültürlerinin buluştuğu bir dünya başkenti haline getirdiğini vurguladı. İmamoğlu, “İstanbul, ta o zaman adaletin, hoşgörünün simgesi oldu. Bu şehre sahip çıkmak, Fatih Sultan Mehmet Han’ın değerlerine sahip çıkmaktır. Aynı zamanda, İstanbul’u işgalden kurtarıp, milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerine sahip çıkmaktır” dedi.

İstanbul’un Fethi

“İstanbul, Fatih ve Atatürk’ün Şehridir”

İmamoğlu, İstanbul’un herkesin şehri olduğunu belirterek, “İstanbul, 16 milyon hemşehrimizin, 86 milyon vatandaşımızındır. Burası Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sizlerin şehridir. Bu duyguyu asla unutmayalım. 21 yaşında İstanbul’da gönülleri fethedip, yeni bir çağ açan Fatih’i ve 38 yaşında bu cennet vatanı işgalden kurtaran Mustafa Kemal’i unutmayalım” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Fethi

“Savaşı Değil, Barışı Kazandıkları İçin Eşsizdirler”

İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk’ün barışı kazandıkları için büyük şahsiyetler olduklarını vurguladı. Gençlere seslenerek, “Sizler, Fatih’in İstanbul’u fethedip, yeni bir çağ açtığı yaştasınız. Siz de onun gibi gönülleri ve geleceği fethetmek için her şeye sahipsiniz. Kendinize ve birbirinize güvenin. İstanbul’umuzun 571. fetih yıldönümü kutlu olsun” dedi.

İstanbul’un Fethi

Haluk Levent Konseri ile Coşku Doruktaydı

Etkinlikler, Haluk Levent konseriyle doruğa çıktı. Binlerce İstanbullu, tarihi anları coşkuyla kutladı.

İstanbul’un Fethi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img