Ana SayfaEkonomiİŞKUR'tan 400 Bin Lira Hibe Fırsatı: Başvurular Başladı!

İŞKUR’tan 400 Bin Lira Hibe Fırsatı: Başvurular Başladı!

İŞKUR‘un duyurduğu hibe programı kapsamında engelliler ve eski hükümlüler için başvurular başladı! 400 bin liraya kadar hibe fırsatından yararlanmak için son gün 7 Haziran.

Başvurular Başladı: Son Gün 7 Haziran!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın duyurusuyla, İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülere yönelik hibe programına başvurular açıldı. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak ve son tarih 7 Haziran olarak belirlendi.

400 Bin Liraya Kadar Hibe İmkanı

İŞKUR, işini kurmak isteyen engellilere 400 bin lira, eski hükümlülere ise 300 bin liraya kadar hibe sağlayacak. Bu destekten faydalanmak isteyenler için başvurular 7 Haziran’a kadar devam edecek.

hibe

İşsizlikle Mücadelede İŞKUR’un Rolü

İŞKUR, işsizlikle mücadele kapsamında işverenler ile iş arayanları buluşturmanın yanı sıra mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim ve hibe programlarıyla işsizlerin mesleki niteliklerini artırmaya, işsizliği azaltmaya ve özel politika gerektiren grupları iş gücü piyasasına kazandırmaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

hibe destekHibe Miktarları Artırıldı

Özel politika gerektiren gruplara yönelik hibe programlarını yürüten İŞKUR, engelliler için hibe miktarını 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlüler için ise 110 bin liradan 300 bin liraya çıkardı.

Başvurular e-Devlet Üzerinden

Başvuruları yapmak isteyenler, projelerini e-Devlet üzerinden 7 Haziran’a kadar gönderebilirler.

Destek Miktarı ve Ödenekler

İŞKUR tarafından 2014 yılından bu yana engellilerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 3 bin 608 projeye 183 milyon liradan fazla ödenek sağlandı. Aynı dönemde eski hükümlülere de 2 bin 746 projeye yaklaşık 110 milyon lira hibe desteği verildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img