Ana SayfaGündemGiresun'da KKKA Vakaları: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Giresun’da KKKA Vakaları: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

Giresun’da bu yıl 7 kişide KKKA hastalığı tespit edildi. 6 kişi iyileşti, 1 kişi hayatını kaybetti. Hastalığa karşı önlemler ve erken tanı önem taşıyor.

Giresun’da bu yıl Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konulan 7 kişiden 6’sının tedavi edilerek sağlığına kavuştuğu, bir kişinin ise yaşamını yitirdiği bildirildi. Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, hastalığın bölgede ve Giresun’da hala önemini koruduğu vurgulandı.

7 Vakadan 6’sı İyileşti

Mayıs ayı sonu itibarıyla kentte toplam 7 KKKA vakası tespit edildiği belirtilen açıklamada, bu vakaların 3’ünün Çamoluk, 2’sinin Alucra ve 2’sinin Şebinkarahisar ilçelerinde görüldüğü ifade edildi. Hastalığa yakalanan 7 kişiden 6’sının tedavi edilerek sağlığına kavuştuğu, bir kişinin ise hayatını kaybettiği kaydedildi.

Korunma ve Erken Tanının Önemi

Açıklamada, KKKA hastalığının hala gündemde olduğunun altı çizilerek, korunma ve erken tanı konularına azami dikkat gösterilmesinin büyük önem taşıdığı vurgulandı. Giresun İl Sağlık Müdürlüğünün, bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi mart ayından itibaren özellikle KKKA açısından yüksek riskli ilçelerde hem vatandaşlara hem de sağlık çalışanlarına yönelik eğitimlerini sürdürdüğü belirtildi.

Vatandaşlara Uyarılar

Vatandaşların korunma önlemlerine uymalarının ve şüpheli bir durumda vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarının, KKKA kaynaklı ölümleri önlemek adına büyük önem taşıdığı vurgulandı. “Hastalığın yayılmasını engellemek ve can kayıplarını önlemek için tüm halkımızın bu konuda duyarlı olmasını ve gerekli tedbirleri almasını önemle rica ederiz. Giresun İl Sağlık Müdürlüğü, halkın sağlığını korumak için çalışmalarına kararlılıkla devam edecek,” ifadeleri kullanıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img