DOLAR 42,8192 0.02%
EURO 50,2536 0.18%
ALTIN 6.070,911,66
BITCOIN 38350901.54441%
Samsun
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte
390 okunma

Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte

ABONE OL
Haziran 24, 2025 19:48
Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte için Malzemeler

  • 250 gr yağsız ve sinirsiz çiğ köftelik dana eti (iki kez çekilmiş)
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı veya tatlı)
  • 1 çay bardağı isot (isteğe göre azaltılabilir)
  • 1 çay kaşığı kararbiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4–5 diş sarımsak
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı buzlu su

Servis için:

  • Marul, limon dilimleri, taze nane, lavaş

Etli Ve Cevizli Çiğ Köfte Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir yoğurma tepsisine bulguru alın. Salçaları, baharatları, sarımsağı, rendelenmiş soğanı ve eti ekleyin.
  • Karışımı yoğurmaya başlayın. Arada bir buzlu su ekleyerek hem yoğurmayı kolaylaştırın hem kıvamı ayarlayın.
  • Yaklaşık 20–30 dakika kadar yoğurun. Bulgurlar yumuşayıp malzemeler iyice birbirine karışmalı.
  • Cevizi ve zeytinyağını ekleyin. 5 dakika daha yoğurun.
  • Son olarak nar ekşisini ilave edin ve birkaç dakika daha yoğurarak kıvam almasını sağlayın.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde sıkarak klasik çiğ köfte şekli verin.
  • Marul yapraklarıyla birlikte, yanında limon ve lavaşla servis edin. Afiyet olsun.

Yazar

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r