Ana SayfaEkonomiEskişehir Mobilyacılarından Taksit Artışı Talebi

Eskişehir Mobilyacılarından Taksit Artışı Talebi

Eskişehir Mobilya Sanayi Kümesi (ESMOSDER) Başkanı Hakan Korkmaz, mobilya sektöründe hem tüketicilerin hem de üreticilerin lehine olacak şekilde kredi kartı taksit sayısının artırılmasının önemini vurguladı. Korkmaz, bu değişikliğin sektöre canlılık getireceğini ve ticari faaliyetlerin sürdürülebilirliğini destekleyeceğini belirtti. Hem iç piyasada satışların artması hem de maliyetlerin yönetilmesinde kritik bir rol oynayacağını ifade etti.

Eskişehir Mobilyacılarının Talebi

Korkmaz, son yıllarda mobilya üretim maliyetlerinde yaşanan artışa rağmen, sektörün fiyat politikalarında dengeli bir yol izlediğini, tüketicileri ve piyasayı korumaya çalıştığını dile getirdi. Ancak, 2023 yılında iç piyasadaki satış adetlerinde %15 gibi bir düşüş yaşandığını ve ihracatta da kısmi gerilemeler olduğunu belirtti.

Türkiye’deki 50 bine yakın mobilya üreticisinin doğrudan 250 bin kişiye istihdam sağladığını ve ihracatın 5,2 milyar dolar seviyesine ulaştığını ifade eden Korkmaz, iç piyasada satışların dengelenmesi ve maliyetlerin yönetilmesinde destek sunulmasının sektörün gelişimine katkıda bulunacağını vurguladı. Mevcut durumda 9 olan taksit sınırının en az 12’ye çıkarılması gerektiğini savunan Korkmaz, ideal taksit sayısının ise 18 olduğunu belirtti. Bu sayede, mobilya alımlarının uzun vadeli bir yatırım olarak görülmesi ve daha fazla tüketiciye ulaşılması hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img