Ana SayfaOtomobilElektrikli Toyota Hilux, 2025'te Yollarda Olacak

Elektrikli Toyota Hilux, 2025’te Yollarda Olacak

Toyota Hilux, 2023’te pick-up segmentinde en çok tercih edilen araç oldu. Elektrikli Hilux ise yakında piyasaya çıkıyor.

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Toyota Hilux 2023 yılında pick-up segmentinde en çok tercih edilen araç olmayı başardı. Üst üste iki yıl bu unvanı kazanan Hilux, 2022’deki başarısını tekrarlayarak segmentinde liderliğini sürdürdü.

2023 Yılında Toyota Hilux’un Başarısı

Toyota Hilux, 2023’te 9 bin 154 adetlik satış rakamına ulaşarak en yakın rakibinden yaklaşık 6 bin adet daha fazla satıldı. Yüzde 54’lük segment payıyla büyük bir başarıya imza atan Hilux, dayanıklılığı ve performansıyla kullanıcıların tercihi olmaya devam ediyor.

Elektrikli Hilux Yolda

Toyota, 2022’nin sonlarında tamamen elektrikli Hilux modelinin prototipini tanıttı ve bu modelin önümüzdeki yıl seri üretime geçmesi planlanıyor. Elektrikli Hilux’un Tayland’daki fabrikada üretileceği belirtiliyor.

Toyota’nın açıklamalarına göre, elektrikli Hilux öncelikle Tayland pazarına yönelik olacak ve ardından diğer ülkelerde de satışa sunulacak. Mevcut modelde bulunan 2.4 litrelik motor, 400 Nm tork değeri ve 4×4 sürüş modlarıyla yüksek performans sağlıyor. Elektrikli modelin özellikleri ise henüz açıklanmadı.

Toyota Hilux

Performansı ile Öne Çıkıyor

Şu anda piyasadaki Hilux modeli, 2.4 litrelik motoru ve 4×4 sürüş modlarıyla her koşulda üstün performans sunuyor. Yüksek tork değeri ile off-road kabiliyetlerini artıran Hilux, kullanıcılar tarafından dayanıklılığı ve güvenilirliği ile tercih ediliyor.

Toyota Hilux, 2023 yılında da pick-up segmentindeki liderliğini sürdürüyor. Elektrikli Hilux’un yakında piyasaya çıkmasıyla birlikte, Toyota bu alandaki yenilikçi yaklaşımını sürdürecek gibi görünüyor. Yeni modelin özellikleri ve performansı merakla bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img