Ana SayfaGündemÇOMÜ'den Otizm Farkındalık Mesajı: Her Zaman Yanınızdayız

ÇOMÜ’den Otizm Farkındalık Mesajı: Her Zaman Yanınızdayız

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektör Erenoğlu’nun mesajında, otizm spektrum bozukluğunun farkındalığını artırmak ve otizmli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri bulmalarına destek olmak amacının altı çizildi.

Otizm Farkındalık Günü Mesajı

Rektör Erenoğlu, otizmin, bireylerin iletişim, etkileşim ve davranışlarını etkileyen karmaşık bir nörogelişimsel bozukluk olduğunu belirterek, otizmli bireylerin özel yeteneklere sahip olduklarını ve toplumun ayrılmaz bir parçası olduklarını vurguladı. ÇOMÜ’nün otizm konusunda farkındalık yaratma ve otizmli bireylerin yaşamlarını iyileştirme çabalarına değinen Erenoğlu, üniversitenin ilgili akademik birimleri aracılığıyla otizmli çocuklara yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetleri sunduğunu ve farkındalık etkinlikleri düzenlediğini ifade etti.

Otizm farkındalığına dikkat çekmek için “mavi ışık yakma” çağrısında bulunan Erenoğlu, otizmli bireylere ve ailelerine verilen desteğin önemine dikkat çekti. ÇOMÜ olarak otizmli bireylerin ve ailelerinin yanında olduklarını ve onları topluma kazandırmak için gerekli tüm desteği vermeye devam edeceklerini belirtti. Erenoğlu’nun mesajı, otizmli bireylerin toplumda daha görünür olması ve desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, toplumsal bir duyarlılık çağrısında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img