Ana SayfaGündemÇarşamba'da Üreticilere Soya Tohumu ve Sera Naylonu Dağıtıldı

Çarşamba’da Üreticilere Soya Tohumu ve Sera Naylonu Dağıtıldı

Samsun’un Çarşamba ilçesinde, tarımsal üretimin teşvik edilmesi ve çiftçilere destek olunması amacıyla düzenlenen törenle, soya tohumu ve sera naylonu dağıtımı gerçekleştirildi. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve ilgili bakanlık iş birliğinde yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” ve “Alternatif Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında, bölge çiftçilerine önemli katkılar sunuldu.

Çarşamba

Törene Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, il müdürleri, ziraat odası başkanı, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, birlik ve kooperatif başkanları ile çok sayıda üretici katıldı.

Çarşamba

Soya tohumu dağıtımı ile Çarşamba bölgesinde soya üretiminin artırılması ve yerel kaynakların etkin kullanılması hedefleniyor. Öte yandan, bölgedeki örtüaltı yetiştiriciliğine destek olmak amacıyla 71 üreticiye sera naylonu teslim edildi. Bu desteklerle, örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde verim ve kalitenin artırılması amaçlanıyor.

Çarşamba’da Üreticilere Destek

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, tarıma ve çiftçilere verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini belirtti. Tören, çiftçilere tohum, sera naylonu ve süt sağım makinelerinin dağıtılmasıyla sona erdi. Bu girişimlerle, Çarşamba bölgesinde tarımsal üretimin ve çiftçilerin desteklenmesi hedefleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img