Ana SayfaEkonomiBOTAŞ Açıkladı: Haziran'da Doğalgaz Fiyatlarına Zam...

BOTAŞ Açıkladı: Haziran’da Doğalgaz Fiyatlarına Zam…

BOTAŞ, haziran ayında doğalgaz fiyatlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. Mesken ve sanayi tarifeleri sabit kaldı.

Haziran’da Doğalgaz Fiyatları Sabit Kaldı

BOTAŞ, haziran ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığını duyurdu. Mesken ve sanayi abonelerinin yanı sıra elektrik üretim amaçlı gazın tarifesi sabit kaldı.

Mesken ve Sanayi Tarifeleri

BOTAŞ’ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, konut tüketicileri için haziran ayında 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için kademe 1 tarifesi 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 tarifesi ise 11 bin 374 lira olarak açıklandı.

Elektrik Üretim Amaçlı Tarife

Elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın fiyatı da sabit kaldı. Haziran ayında 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğalgaz Fiyatlarının Hesaplanması

Doğalgaz fiyat tarifeleri aylık olarak hesaplanıyor. BOTAŞ’ın açıklamasında, Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre, konutlarda doğalgaz fiyatlarının Ukrayna’dan sonra Avrupa’daki en düşük seviyede olduğu belirtildi.

BOTAŞ, haziran ayı itibarıyla doğalgaz tarifelerinde herhangi bir artış yapmadı ve fiyatların sabit kaldığını duyurdu. Bu durum, hem mesken hem de sanayi aboneleri için geçerli olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img