Ana SayfaSporA Milli Takım, Avrupa Şampiyonu İtalya ile Berabere Kaldı

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonu İtalya ile Berabere Kaldı

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında son Avrupa şampiyonu İtalya ile 0-0 berabere kaldı. Detaylar haberimizde.

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Avrupa şampiyonu İtalya ile karşılaştı ve mücadele 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Bologna’daki Mücadele

Bologna’daki Renato Dall’Ara Stadı’nda oynanan karşılaşmada her iki takım da gol pozisyonu yaratmakta zorlandı. İlk yarıda 19. dakikada İtalya’nın serbest vuruşundan sonuç çıkmadı. 24. dakikada milli takımın Hakan Çalhanoğlu’nun kornerinde Kaan Ayhan ile bulduğu pozisyonda da top az farkla dışarı çıktı. 45+4. dakikada İtalya’nın Cristante ile yakaladığı fırsatta top yan direkten döndü ve ilk yarı golsüz sona erdi.

Burak Yilmaz2024haziranNew foldeİkinci Yarıdaki Mücadele

İkinci yarıda da gol sesi çıkmadı. 52. dakikada İtalya’dan Dimarco’nun ortasında Retegui’nin vuruşu kaleci Altay’da kaldı. 63. dakikada milli takım Hakan Çalhanoğlu’nun kornerinde Kaan Ayhan’ın arka direğe aşırdığı topu Merih Demiral değerlendiremedi. 90+3. dakikada Raspadori’nin vuruşunda kaleci Altay yine başarılıydı.

a milli (3)Galibiyet Hasreti Sürüyor

Bu sonuçla A Milli Takım’ın galibiyet hasreti 4 maça çıktı. Türkiye, Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Galler ile berabere kalmış, mart ayındaki hazırlık maçlarında Macaristan ve Avusturya’ya yenilmişti. Son olarak İtalya ile berabere kalan milli takım, 10 Haziran’da Polonya ile karşılaşacak.

a milli 1Genç Yetenekler İlk Kez Sahada

Teknik Direktör Vincenzo Montella, İtalya karşısında Oğuz Aydın ve Semih Kılıçsoy’a ilk kez A Milli Takım forması şansı verdi. Oğuz, maça ilk 11’de başlarken, Semih 82. dakikada oyuna dahil oldu. Montella, sakatlanan Ozan Kabak’ın yerine Merih Demiral’ı sahaya sürerken, ikinci yarıda Orkun Kökçü, Abdülkadir Ömür, Berat Özdemir, Cenk Özkacar ve Semih Kılıçsoy’a da forma verdi.

a milli takımı teknik direktörü montellaMontella’nın Açıklamaları

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Montella, “Aradığımız takım ruhunu sahada yakaladık. Maçın sonlarına doğru yorgunluk belirtileri olsa da genel olarak dengeli bir oyun sergiledik. Özellikle geçiş oyunlarında daha net işler yapabilirdik.” dedi. Montella, oyuncuların fiziksel durumlarının son kararları etkileyeceğini de belirtti.

italya teknik direktörü spallettiSpalletti: Zorlandık

İtalya Teknik Direktörü Luciano Spalletti ise, “Fiziksel olarak iyi oynadık ama zorlandık. Rakip topu aldıktan sonra geri almakta zaman kaybettik ve hücumda etkili olamadık. Türkiye orta sahada bizi çok zorladı.” ifadelerini kullandı.

A Milli Takım, EURO 2024’e hazırlık sürecinde son maçını Polonya ile oynayacak. Başkent Varşova’daki PGE Ulusal Stadyumu’ndaki karşılaşma TSİ 21.45’te başlayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img