Ana SayfaGündemYeni Anayasa Görüşmeleri: TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Tarih Verildi

Yeni Anayasa Görüşmeleri: TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Tarih Verildi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa hazırlıkları için tarih verdi. İşte ayrıntılar:

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasanın içeriğine ilişkin görüşmelerin ekim ayından itibaren başlayabileceğini belirtti. Kurtulmuş, AK Parti Meclis Grubu’nu ziyaret ederek, Grup Başkanı Abdullah Güler ve parti yöneticileriyle görüştü ve sonrasında açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrasında Kurtulmuş, anayasa yapımıyla ilgili Meclis’teki 6 siyasi partiyle gerçekleştirdiği ilk temasın ardından AK Parti ile müzakerelerde bulunduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, görüşmelerin zor olduğunu fakat her aşamasında milletin bilgilendirileceğini vurgulayarak, “Önümüzdeki yasama dönemi başladığında, ekim ayından itibaren bu meselenin içeriğine ilişkin görüşmeler başlayabilir.” dedi.

Anayasa konusunda şeffaflığın önemine değinen Kurtulmuş, sürecin her aşamasında milletin bilgilendirilmesinin sağlanacağını ve bu sürecin samimiyetle yürütülmesinin temin edileceğini belirtti.

Kurtulmuş’un değerlendirmelerinin ardından AK Parti Grup Başkanı Güler, Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve 1982 Anayasası’ndan kurtulmanın önemini vurguladı. Güler, günün koşullarına uygun, temel hak ve özgürlükleri garanti altına alacak bir anayasanın yapılması gerektiğini ifade etti.

Bu açıklamalar, yeni anayasa sürecinin önemini ve tarihini netleştirirken, Türkiye’nin demokratik ve çağdaş bir anayasa ile ilgili beklentilerini ortaya koydu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img