Ana SayfaGündemTÜVTÜRK: Kredi Kartı Komisyonu İddiaları Asılsız

TÜVTÜRK: Kredi Kartı Komisyonu İddiaları Asılsız

Meta Açıklama: TÜVTÜRK, kredi kartı komisyonu iddialarını yalanladı. Ödemelerde ek ücret alınmadığını belirterek kamuoyunu doğru bilgilendirdi.

TÜVTÜRK, son dönemde medyada yer alan iddialara karşı açıklama yaptı. Şirket, araç muayene ücretlerinin 2004 yılından bu yana yasal mevzuata uygun şekilde belirlendiğini vurguladı. Bu ücretlerin, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Yeniden Değerleme Oranı’nda artırılarak düzenlendiği belirtildi.

Ücretlerin Dağılımı ve Ödemelerde Alternatif Seçenekler

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile TÜVTÜRK arasında 2007 yılında imzalanan imtiyaz sözleşmesi gereği, araç muayene hizmetlerine ilişkin ücretlerin %50’sinin doğrudan hazineye aktarıldığı ifade edildi. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine, nakit ödeme alternatifine ek olarak kredi kartıyla ödeme imkanının 2021’de sunulduğu belirtildi.

Kredi Kartı Ödemeleri ve Komisyon İddiaları

TÜVTÜRK, kredi kartı veya banka kartı ile yapılan ödemelerin, ilgili mevzuata uygun şekilde bir hizmet sağlayıcı firma üzerinden gerçekleştirildiğini belirtti. Bu kapsamda, ödemelerde sadece muayene ücreti alındığı, ek bir komisyon ücreti talep edilmediği ifade edildi.

TÜVTÜRK, basında yer alan kredi kartı komisyonu iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak kamuoyunu bilgilendirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img