Ana SayfaEkonomiTarım Cebimde Uygulamasına "Tarımsal Sulama" Modülü Eklendi

Tarım Cebimde Uygulamasına “Tarımsal Sulama” Modülü Eklendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım Cebimde uygulamasına eklenen “Tarımsal Sulama” modülüyle çiftçilere su kullanımında en uygun zaman ve miktarı belirleme imkanı sağlandığını belirtti. Bu yeni güncelleme ile çiftçiler, arazilerinin bulunduğu bölgeye özgü sulama planlarını oluşturabilecekler.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Cebimde uygulamasına “Tarımsal Sulama” modülünü ekledi. Bakan İbrahim Yumaklı, bu yeni modülün çiftçilere su kullanımında daha etkin çözümler sunacağını açıkladı. Artık çiftçiler, arazilerinin bulunduğu il, ilçe, mahalle, arazi, bitki, toprak ve sulama yöntemini belirleyerek en uygun sulama zaman programını oluşturabilecekler.

Tarım Cebimde uygulamasının geçen yıl kullanıma sunulduğunu hatırlatan Bakan Yumaklı, şu anda uygulamadan 400 binden fazla üreticinin faydalandığını vurguladı. Uygulamanın çiftçilere sunduğu hizmetlerin çeşitliliğine değinen Yumaklı, çiftçilerin ihtiyaç duydukları bilgilere daha hızlı erişebildiğini ve üretim planlamalarını daha etkin bir şekilde yapabildiklerini belirtti.

Uygulamaya sürekli güncellemeler yapıldığını ifade eden Bakan Yumaklı, bu kapsamda Tarım Cebimde uygulamasının 3.0 versiyonunun hizmete sunulduğunu duyurdu. Yumaklı, bu güncellemeyle birlikte “Tarımsal Sulama” modülünün eklenerek çiftçilere suyun daha verimli kullanımı konusunda destek sağlandığını kaydetti. Çiftçilerin bu modül sayesinde Türkiye genelinde doğru zaman ve miktarda sulama yapabileceklerini ve suyu daha etkin kullanabileceklerini ifade etti.

Tarım Cebimde uygulamasının çiftçilere ve kamu kurumlarına sağladığı kolaylıklara vurgu yapan Yumaklı, uygulamanın çiftçilerin geri bildirimlerini dikkate alarak sürekli iyileştirildiğini ve geliştirildiğini belirtti. Uygulamanın çiftçilerin ve kamunun yükünü azalttığını vurgulayan Yumaklı, Tarım Cebimde mobil uygulamasının APP Store, Google Play Store ve Huawei Play Store üzerinden indirilebileceğini duyurdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Okumalısınız

spot_img